Alleenbackpacken.nl
Shares

Baan opgezegd en voor onbepaalde tijd naar Thailand vertrokken

Aan het einde van mijn eerste reis door Thailand wist ik dat ik ooit nog terug zou komen naar Thailand voor een langere periode.

Hoe ik dit zou gaan doen, op welke manier en binnen welke tijd was nog niet helemaal helder, maar dat dit weer zou gaan gebeuren stond vast!

Waar dit artikel over gaat:

Digital nomad community

Terwijl ik relatief nieuw was met het begrip internetmarketing en de mogelijkheden die het internet te bieden heeft voor ons als persoon om je eigen product, branche of blog op te zetten en op die manier kan doen wat je echt leuk vindt vanaf elke locatie ter wereld, verbleef ik in het noordelijk gelegen Chiang Mai.

Dit wordt ook wel gezien als de plek waar de meeste internetmarketeers of digital nomads, zoals de Amerikanen zichzelf graag noemen, verblijven.

Meer dan eens raakte ik een boeiend gesprek met iemand die vanaf zijn laptop werkte, hiermee geld binnen haalde en hier goed genoeg van kon leven in de stad Chiang Mai.

Ook al werd er niet veel geld verdiend er werd ook bijna niks uitgegeven.

Minimalism was de sleutel zo hoorde ik vaak.

De keuze

Een afbeelding met een wegwijsbord waarop twee verschillende mogelijkheden staan. Deze afbeelding representeert de keuze die ieder persoon in zijn leven kan maken.

Dat klinkt allemaal heel verleidelijk, dit geld verdienen vanaf een rustig gelegen plek in Chiang Mai.

Maar het punt dat voor mij direct als een paal boven water staat was: Ik ga mijzelf niet verloochenen.

Als dit was wat ik wou gaan doen, dan moest het gaan gebeuren met iets dat ik leuk vind om te doen. Iets dat als een verademing moet voelen om er mee bezig te zijn. En ook iets waaruit ik mijn voldoening kan halen!

Met wat dit moest gaan gebeuren, daar hoefde ik niet echt lang over na te denken: dat is natuurlijk reizen!

Dicht bij je eigen kern blijven

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder, heb ik me meer verdiept in internetmarketing en heb ik inmiddels mijn eigen reisblog.

Dat ik hier op dit moment nog helemaal niks mee verdien is voor mij niet relevant.

Ik doe iets dat ik leuk vind, waar ik passie en inspiratie uithaal en wat ik kan doen vanaf elke plek ter wereld.

Persoonlijk ga ik ervan uit dat als ik deze trend doorzet, goede nieuwe content schrijf waar mijn bezoekers echt wat aan hebben en op deze manier kan bijdragen aan de reiservaring van mijn lezers er vanzelf wat geld verdiend moet gaan worden met het bloggen.

Impulsief, steekje los of gewoon voor mijn passie kiezen?

Als ik eenmaal wat in mijn hoofd heb dan moet het gaan gebeuren, hoe raar of onrealistisch dit misschien ook klinkt op het moment dat een plan vorm begint te krijgen.

Het plan dat: voor onbepaalde tijd naar Thailand en Zuid-oost Azië heet, begon eigenlijk al vorm te krijgen op het moment dat ik na mijn rondreis door Thailand een tijdje terug in Nederland was.

Het was goed om weer terug te zijn in Nederland, maar ik was mijn vrijheid kwijt…

Alle mensen om me heen lachten smakelijk om mijn reisverhalen, complimenteerden mij met het feit dat ik helemaal alleen op reis was gegaan en sloten deze hartelijke woorden dan af met: zo, niemand neemt je deze reis meer af maar nu weer gauw terug naar het normale leven.

kiezen voor je passie

Maar wat nou als dit precies is wat ik niet wil?

Waarom zou ik 40 uur per week in een kantoorpand gaan zitten terwijl ik in plaats daarvan precies op het zelfde moment kan rondreizen over onze prachtige aardbol?

Nieuwe vrienden kan maken, nieuwe culturen kan opsnuiven en prachtige gebieden kan verkennen.

Waarom niet?

Natuurlijk zijn er 1001 redenen te verzinnen om het niet te doen.

Om gewoon maar toe te geven aan de standaarden van onze huidige maatschappij.

Om een vaste baan te zoeken en die rare ideetjes van mij maar even ver het achterhoofd uit te duwen, maar er was een ding dat bij mij overheerste, de vraag waarom niet?

Deze vraag spookte al sinds de eerste dag door mijn hoofd. Dit is wat ik wil, waarom zou ik het dan niet doen!?

Natuurlijk is het een drastische stap en moest er enorm veel geregeld worden, maar tegelijkertijd ben ik er ook van overtuigd dat als je niks probeert, nergens voor gaat en altijd maar voor de zekerheid kiest in je leven je jezelf als persoon, spiritueel gezien verwaarloost en nooit echt een ‘vol’ leven kan genieten.

Je moet doen wat jouw gelukkig maakt!

Grote stap

Een afbeelding van een vliegtuig van KLM met als bestemming Bangkok Thailand

Het was een grote stap om mijn leven hier in Nederland op te zeggen om voor onbepaalde tijd naar Thailand te gaan, dat besef ik me maar al te goed.

Maar tegelijkertijd is de mogelijkheid er op dit moment: Ik ben nog jong, ik heb geen vaste lasten en ik zit nog nergens aan ‘vast’.

Waarom zou ik het dan niet doen?

Er 100% voor gaan

Een afbeelding met de befaamde tekst: Just dot it!

Tijdens mijn werk merkte ik dat ik het bloggen er een beetje sporadisch bij deed en er niet de volle 100% voor ging, wat ik natuurlijk absoluut wel zou willen.

Voor een lange tijd  naar Thailand en Zuid-Oost Azië vertrekken geeft mij de mogelijkheid om mijn droom waar te maken, om er alles aan te doen om een prachtig reisblog neer te zetten.

Een reisblog, waar de mensen echt wat aan hebben en die met plezier gelezen wordt.

En dit alles terwijl ik verblijf in een van de mooiste en rustgevende omgevingen ter wereld.

Daarnaast is het natuurlijk ook veel logischer om een reisblog te hebben terwijl je daadwerkelijk aan het reizen bent. Die combinatie klinkt nou eenmaal aannemelijker dan een reisblog hebben terwijl je een kantoorbaan hebt.

Veel dingen regelen

Het voor mezelf toegeven en accepteren dat ik dit wilde gaan doen was natuurlijk nog maar de eerste stap.

Er moest echt enorm veel geregeld gaan worden.

De financiën moesten op een rijtje gezet worden, want impulsief zijn is een ding, maar zonder genoeg geld dit avontuur aan gaan is toch iets dat ik niet aandurfde. 

Daarnaast moest ik een visa regelen, mijn vaste lasten en abonnementen hier in Nederland opzeggen en ik moest mijn baan nog opzeggen..

Mijn baan opzeggen

Over het algemeen wordt het opzeggen van een baan gezien als iets waar iedereen van droomt, iets dat prachtig is om te doen en wat dus gemakkelijk zou moeten zijn.

Voor mij persoonlijk lag dat toch net iets anders. Over het algemeen had ik het prima naar mijn zin op mijn werk.

Leuke collega’s, een goede werksfeer en voldoende mogelijkheden om door te groeien, niet zozeer op functieniveau, maar vooral op kennis niveau. 

Toch besloten om ontslag te nemen

Ik heb er  lange tijd over na zitten denken of het wel verstandig is om ontslag te nemen.

Vooral de vraag of het niet beter was om na mijn contractperiode voor langere tijd weg te gaan ging door mijn hoofd.

Dit was wel een stuk netter geweest en misschien, als je alles tegen elkaar afweegt, de beste optie.

Maar uiteindelijk moet je ook jezelf afvragen wat het is wat jouw gelukkig maakt en wat jij met je leven wilt doen.

Mijn kennisniveau vergroten binnen een bepaalde sector is leuk, maar als je besloten hebt dat je wilt gaan reizen en bloggen dan heb je natuurlijk ook niks aan een vergroot kennisniveau binnen die bepaalde sector.

Buiten dat ben ik gewoon vrij impulsief aangelegd.

Het resultaat

Foto van een blogger in Thailand. Ook wel een Digital Nomad genoemd.

Inmiddels ben ik een week in het prachtige Thailand. Alleenbackpacken.nl is inmiddels uitgegroeid tot een leuke en mooi blog waar al flink wat informatie op staat.

De reacties van mijn omgeving verschillen heel erg van super enthousiast tot lichtelijk gechoqueerd of gewoon negatief.

Maar dit is absoluut niet erg, want dit is iets dat ik als persoon wil gaan doen.

Iets waarvan ik het idee heb dat het mij naar het ‘volgende niveau’ in mijn leven gaat brengen.

Iets waarvan ik verwacht een ongelofelijke leer en groei curve mee te maken.

Het is ook iets wat ik van te voren ongelofelijk spannend vond om te gaan doen.

Maar nu het eenmaal zover is heb ik er totaal geen spijt van en ik kan alleen maar uitkijken naar alle komende reisavonturen, nieuwe reisvrienden en prachtige momenten die ik vast en zeker mee zal gaan maken!

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

4 Reactie
ome Ed zegt 14 september 2017

He Pik, hoe is’t nou?
Nog gefeliciteerd met je verjaardag hé!
Mooi verhaal van 11 september. En dan die foto eronder . Jij achter je laptoppie. Goed gedaan; zet ‘m op.
Hier is’t herfst. Geen enkel perspectief op een beetje zon. Nog niet het eind van de maand ; dus ook nog geen salaris.

Heb ’t goed. En we’ll keep in touch.

Ed

Reageer
  Patrick zegt 15 september 2017

  Hey Edje,

  Super bedankt! ja hier schijnt de zon gelukkig volop alleen een salaris zit er voor mij nu natuurlijk ook niet meer in:-P

  Misschien dat je je zwembad abonnement wel om kan inruilen voor eentje voor de zonnebank haha;-)

  Is goed, doe rustig aan en we houden contact.

  Reageer
joost van der schilden zegt 27 april 2018

hallo patrick,

Ik ben je eigenlijk tegengekomen op ISG en ben zodoende op je website terechtgekomen.

20 jaar geleden heb ik precies dezelfde keus gemaakt om toen voor onbepaalde tijd weg te gaan. En dat heeft me getekend voor de rest van mijn leven.

Niet alleen ben ik enorm reisverslaafd geraakt maar het heeft me op een positieve manier geleerd hoe in het leven te staan. Ik ben toen ook voor onbepaalde tijd naar thailand geweest en als ik ernaar terugkijk is het de mooiste tijd van mijn leven geweest.

Om te ervaren dat wij als rijke westerlingen zeuren over van alles en nog wat. Ik heb met eigen ogen gezien hoe het in azie is en soms vraag ik me af of de mensen niet veel gelukkiger zijn dan in europa?

Soms heb ik echter ook weer eeen terugval en belandt weer in de westerse wereld. Iedereen heeft echter altijd een mening klaar over wat jij nu aan het doen ben. Trek het je niet aan, jij weet als geen ander dat deze mensen alleen maar jaloers zijn op je. Je zal er zelf alleen maar rijker van worden in persoon en geest.

Geniet in het mooie thailand en de mooi cultuur en ik blijf je website zeker volgen.

Een ervaren thailandreiziger…

Reageer
  Patrick zegt 27 april 2018

  Dag Joost,

  Bedankt voor je leuke reactie.

  Wat gaaf om te lezen dat je zelf ooit dezelfde keuze gemaakt heb. Wat je aanhaalt over de Westerse wereld in vergelijking met Azië ben ik het absoluut met je eens!

  Men maakt zich hier helemaal nergens druk om. De dingen gaan zoals ze gaan. De manier van leven hier is zoveel relaxter dan in Nederland. Niemand geeft om je, iedereen loopt in kleren rond waar je vroeger op de middelbare school ongelofelijk mee gepest zou worden en alles verloopt op zijn eigen tempo.

  Of de mensen hier gelukkiger zijn weet ik niet, maar zoals jij ook al aangeeft maken ze zich in ieder geval een stuk minder zorgen om dingen die er he-le-maal niet toe doen, zoals iedereen in Nederland over alles en nog wat zeurt. En dat terwijl Nederland een van de rijkste landen ter wereld is waar alles enorm goed geregeld is. Het is prachtig om te zien hoe de mensen hier met zo weinig leven en zich vrijwel nergens druk om maken.

  Leuk dat je me blijft volgen en genieten dat zal ik zeker doen:-)

  Reageer
Voeg een reactie toe