Julians weg – 7 stappen naar zelfbewustwording

no title has been provided for this book
Uitgeverij:
Bindwijze:
Verschijningsdatum:
Julians weg is het vervolgboek in de monnik die zijn Ferrari verkocht serie. Julians weg verteld het verhaal van Dar Sanderson een succesvolle hoteleigenaar die met zichzelf in de knoop zit. Aan de hand van de 7 stappen naar zelfbewustwording van Julian probeert Dar Sanderson zijn leven weer enigszins op de rit te krijgen.

Julians weg is het vervolgboek in de Monnik die zijn Ferrari verkocht serie en vertelt deze keer niet het verhaal van Julian Mantle, maar van Dar Sanderson. 

Dar is een succesvolle hoteleigenaar met ketens door de gehele stad, maar op persoonlijk vlak is zijn leven een groot zooitje. Hij brengt nauwelijks tijd met zijn kinderen door en als klap op de vuurpijl besluit zijn vrouw hem te verlaten.

Dat was nou net teveel voor de toch al gestreste Dar en op een koude namiddag besloot hij om een einde aan zijn leven te maken, maar wat er vervolgens gebeurde veranderden de rest van zijn toekomstige leven…

In plaats van de trekker over te halen, valt Dar duizelig op de grond en hoort hij een stem tegen zich spreken:

Je leven is een gave, en je bent zoveel meer dan je denkt

Volledig in de war besloot Dar om zijn leven niet te beëindigen, maar op zoek te gaan naar antwoorden hierover.

Op een seminar komt hij, hoe kan het ook anders, Julian Mantle tegen en deze besluit om Dar onder zijn hoede te nemen en hem de 7 stappen naar zelfbewustwording te leren.

Koop bij Bol.com

Waar gaat Julians weg over

Julians weg verteld dus het verhaal van Dar Sanderson die onder leiding van Julian Mantle op zoek gaat naar zijn ware zelf.

Alhoewel het boek in een verhaalvorm verteld wordt waarbij Dar de leerling is en Julian de ietswat vreemde leraar, is het boek eigenlijk een stappenplan voor bewustwording en persoonlijke groei. 

Julians weg achterkant.

Het boek staat dan ook vol staat met wijsheden, gezegden en vele natuur en levenswetten.

De 7 stappen naar bewustwording zoals ze in het boek verteld worden zijn:

 1. In leugen leven, het stadium van zelfverloochening.
 2. Het keuzepunt, het stadium van loslaten en je ketens verbreken.
 3. Bewustwording van wonderen en ongekende mogelijkheden, het stadium van met andere ogen kijken.
 4. Instructie der leermeesters, het stadium van leren, falen en voorbereiding.
 5. Transformatie en wedergeboorte, het stadium van legen en bijvullen.
 6. De proef, het stadium van examen doen en slagen.
 7. De grote zelfbewustwording, het stadium van onbevreesdheid.

Persoonlijke leeservaring Julians weg

Als ik heel eerlijk ben, dan kon ik in eerste instantie maar moeilijk door de eerste bladzijden komen en voor mij persoonlijk las het verhaal traag weg en was er zeker op de eerste 10 á 20 pagina’s weinig informatie te bekennen die mijn interesse wekte.

Pas later toen het verhaal wat meer op gang kwam en de twee hoofdpersonen uitgebreide kennis met elkaar gemaakt hadden begon het interessant te worden. 

Persoon die het boek Julians weg aan het lezen is.

Het feit dat er in een verhaalvorm verteld wordt is fijn, maar de uitvoering hiervan is op zijn zachts gezegd niet echt geslaagd.

Het duurt soms een eeuwigheid voordat verbanden samen worden gebracht en op sommige momenten kletsen de twee hoofdpersonen maar wat weg.

Het is duidelijk dat als uitgangspunt voor dit boek de schrijver uitgegaan is van het feit dat de lezer nog nooit een zelfhulpboek gelezen heeft en in de meeste gevallen wordt dan ook alles voor je uitgekauwd.

Natuurlijk super fijn, maar als je eigenlijk al weet naar wat voor punt toegewerkt wordt kan dat enorm saai zijn.

Wat heb ik geleerd van Julians weg?

Ondanks dat het boek dus vrij moeilijk weg leest staan er wel ongelofelijk veel wijsheden in en geregeld zal het boek je dan ook flink aan het denken zetten. 

Het mooie aan dit boek is dat het je eigenlijk een stappenplan geeft en min of meer de fases aanreikt waar je zelf op een gegeven moment doorheen gaat als je besluit om jezelf niet langer te verloochenen en het pad van zelfontwikkeling te kiezen. 

Zelf hou ik ervan om teksten die mij raken of voor een denkmoment zorgen te markeren en deze later terug te lezen.

Enkele van de zaken die ik uit het boek gehaald heb zijn:

 • De grootste schatten zijn de schatten die diep van binnen verborgen liggen.
 • Er is niets mis met geld verdienen en mooie dingen hebben. Verzamel deze gerust, maar wees er geen gevangene van.
 • Leer te accepteren dat het leven een mysterie is en je eigenlijk niet weet hoe het afloopt.
 • Angst zorgt ervoor dat mensen klein en nietszeggend leven.
 • Je kan alleen jezelf verbeteren als je reflecteert. Besteedt elke dag een uur aan het reflecteren op jouw dag. Wat ging er goed en wat kan ik in het vervolg beter doen? Alleen als je jouw fouten onder ogen ziet kan je hier van leren en jezelf ontwikkelen.
 • We zijn allemaal met elkaar verbonden. Wanneer je een ander pijn doet, dan doe je ook jezelf pijn. Maar zorg je voor vreugde bij anderen? Dan zal ook dit bij jou voor vreugde zorgen.
 • We zijn bang dat er niet genoeg voor iedereen is. Wij leven in de illusie dat als de ander wint, wij automatisch verliezen, maar dat is absoluut niet waar. Hoe meer wij anderen helpen des te rijker wordt ons leven.
 • Zorg dat je elke dag jezelf in de spiegel aan kan kijken.

Conclusie Julians weg

Alhoewel Julians weg een boek is waar in eerste instantie maar moeilijk doorheen te komen is, is het een boek dat boordevol informatie staat en ik moet bekennen dat ik het steeds maar weer oppak.

Julians weg.

Dan lees ik op een regenachtige namiddag nog even mijn gemarkeerde stukken terug en elke keer weer zet dit mij aan het denken en brengt het mij op andere ideeën over het leven en het universum waar wij met zijn allen deel van uitmaken.

Als je jezelf eenmaal door de eerste 70 pagina’s heen geworsteld hebt zal je merken dat dit boek voel met universele wijsheden staat die echt een goede bijdrage aan jouw levenskwaliteit kunnen brengen, mits je deze natuurlijk toe gaat passen.

De reden dat Julians weg van mij slechts 3 sterren krijgt is om het feit dat de Nederlandse vertaling niet altijd even lekker weg leest, het boek onnodig lang is en de verhaallijn zich enorm traag ontvouwt.

De keuze van schrijver Robin Sharma om er meer een verhaal van te maken in plaats van een opsomming van wijsheden, waarheden en natuurwetten heeft niet zozeer slecht uitgepakt, maar het verhaal is op sommige stukken sloom en erg fantasievol.

En dat is best jammer, want de eigenlijke informatie in het boek zelf is wat mij betreft van hele grote waarde. 

Als je iemand bent die open staat voor dergelijke boeken, over de fantasierijke verhaallijn heen kan kijken en nog niet heel veel zelfhulpboeken heb gelezen, dan is dit een boek die voor jou van hele grote waarde kan zijn en zeker een positieve invloed op jouw leven kan hebben.

De 7 stappen naar bewustwording zoals deze in het boek aangekaart worden zijn verdomd accuraat en op het moment dat je besluit om jezelf te verbeteren zal je je enorm gaan herkennen in de 7 fases zoals deze in het boek besproken worden.

Geen absolute topper dus, maar zeker wel het lezen waard en tot op de dag van vandaag heeft Julians weg van Robin Sharma nog altijd een mooi plekje in mijn boekenkast.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter