• U bent hier:
 • Home »
 • Blog »

De monnik die zijn Ferrari verkocht review – Een van de beste zelfhulpboeken!?

Bookcover van het boek De monnik die zijn Ferrari verkocht.
Uitgeverij:
Bindwijze:
Verschijningsdatum:
De monnik die zijn Ferrari verkocht is een absolute topper als het om zelfontwikkeling boeken gaat. Het boek behandelt meerdere onderwerpen van zelfontwikkeling en geeft duidelijke informatie en technieken voor een voller leven met meer betekenis.

De monnik die zijn Ferrari verkocht is een inmiddels internationaal bekend boek, die vertaald en uitgebracht is in meer dan 25 landen en die de mijlpaal van 1 miljoen verkochte boeken allang ver voorbij is.

Als het om zelfhulpboeken gaat, staat de monnik die zijn Ferrari verkocht heel erg hoog aangeschreven en het boek wordt door de meeste mensen meestal wel in hun top 10 van zelfhulpboeken opgenomen.

Kopen via bol.com

Reden genoeg voor mij dus om dit fantastische boek aan te schaffen en zelf te ervaren of het daadwerkelijk zo’n goed boek is!

Waar gaat de monnik die zijn Ferrari verkocht over?

De monnik die zijn Ferrari verkocht vertelt het fictieve verhaal van de succes advocaat Julian Mantle die er een buitensporige levensstijl op na houdt. 

Achterkant van het boek de monnik die zijn Ferrari verkocht.

Ook al heeft Julian meerdere miljoenen op de bank, een dure Ferrari en gaat hij geregeld met de mooiste modellen van de stad op stap, is hij niet echt gelukkig.

Tijdens een rechtszaak zakt de flamboyante rechtsheld Julian Mantle door een hartaanval in elkaar.

Niemand van zijn collega’s of vroegere zakenpartners ziet hem daarna nog terug. 

Het verhaal doet de ronde dat Julian al zijn bezit heeft verkocht en als monnik naar het Himalaya gebergte is getrokken.

Op kantoor wordt met grote regelmaat nog anekdotes en herinneringen aan Julian opgehaald en geregeld denkt John, zijn vroegere student en bewonderaar, terug aan zijn vroegere leermeester Julian Mantle.

De manier waarop hij rechtszaken kon winnen en pleidooien kon houden die zijn weerga niet kenden is iets dat hij niet snel kan vergeten.

John vraagt zich vaak af wat er van Julian terecht is gekomen, totdat op een dag, Julian bij hem op kantoor verschijnt en zijn verhaal verteld.

Julian vertelt hem dat hij de afgelopen tijd doorgebracht heeft bij de wijzen van Savanna, een groep monniken die diep in het Himalaya gebergte wonen. 

Hier heeft hij universele wijsheden en technieken geleerd die bijdragen aan een voller leven.

In eerste instantie denkt John aan een grap, maar al gauw vinden de twee oude vrienden elkaar en wordt John diep geïntegreerd door het verhaal van Julian en wil hij maar al te graag weten hoe ook hij zijn leven doeltreffend en vol betekenis kan leven.

Julian besluit bij John thuis langs te gaan en vertelt onder het genot van een kopje kruidenthee al zijn wijsheden en technieken die hij bij de wijzen van Savanna geleerd heeft.

Aan de hand van een fabel die in een duidelijke structuur verteld wordt, verteld Julian zijn opgedane kennis, technieken en wijsheden.

Wat is de prijs van het boek en waar kan ik het kopen?

De monnik die zijn Ferrari verkocht is geprijsd op 19,95 en is te koop in elke zichzelf respecterende boekhandel.

Maar natuurlijk is het boek ook online in de meeste webwinkels te koop.

Koop eenvoudig via bol.com

Over de auteur: Robin Sharma

Robin Sharma is afgestudeerd in rechten en besloot op zijn 25ste levensjaar dat een carrière hierin toch niet helemaal voor hem weggelegd was.

Hij werd schrijver en in 1996 publiceerde hij helemaal zelf de eerste editie van de monnik die zijn Ferrari verkocht.

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren verder en op de dag van vandaag is Robin Sharma een bekend en gewaardeerd spreker en coach van diverse bekende personen in Amerika, waaronder zelfs enkele NBA en NFL sterren. 

Zijn geschatte vermogen is maar liefst 12 miljoen dollar en in het verleden heeft hij gesproken voor grote internationale bedrijven zoals Microsoft en Nike.

Daarnaast geeft Robin online coaching en geeft hij diverse trainingen om het beste uit jezelf te halen op zowel spiritueel als materialistisch vlak.

Eigen leeservaring: De monnik die zijn Ferrari verkocht

De monnik die zijn Ferrari verkocht is een boek dat echt ongelofelijk makkelijk weg leest en een duidelijke en heldere structuur heeft.

Zelfs zo makkelijk dat ik het binnen een paar dagen al uit had.

Het feit dat het in een verhaalvorm wordt verteld zorgt ervoor dat je er vanaf minuut één als het ware ingezogen wordt en de samenvatting die aan het einde van elke hoofdstuk alles nog eens opsomt zorgt ervoor dat je de gegeven materie en wijsheden ook daadwerkelijk in je opneemt.

Ook al bevat het boek slechts 160 pagina’s, staat het vol wijsheden en technieken die tot op de dag van vandaag toepasbaar zijn.

Zaken die zoal aan bod komen zijn:

 • Hoe je gezonder kan leven.
 • Ochtendrituelen die ervoor gaan zorgen dat jij de dingen gedaan krijgt die je wilt.
 • Enkele technieken om je hoofd tot rust te brengen. 
 • Hoe je jezelf discipline aan kan leren.
 • Wat zijn de zaken die er echt toe doen in het leven?
 • Hoe je nooit meer tijd zal verspillen.
 • Stappen die ervoor gaan zorgen dat jij je doelen vastlegt en deze dan ook daadwerkelijk uitvoert.
 • Hoe je succesvol kunt zijn op elk gebied van jouw leven.

En nog veel en veel meer.

Het feit dat het boek niet zoveel pagina’s bevat zorgt er juist voor dat het voor een groot deel de gewenste informatie geeft en niet onnodig afwijkt van de hoofdonderwerpen.

Daarnaast vindt ik de Nederlandse vertaling door Monique Eggermont erg goed, dan wel niet perfect.

Op sommige momenten kan het boek misschien wat zweverig overkomen, maar over het algemeen is het vrij nuchter met hele goede punten die er zeker voor gaan zorgen dat jij je persoonlijk gaat ontwikkelen.

Wat heb ik geleerd van het lezen van de monnik die zijn Ferrari verkocht?

De monnik die zijn Ferrari verkocht behandelt een aantal onderwerpen en je zult dan ook veel uit het lezen van dit boek halen. 

Punten die ik zelf uit het boek gehaald heb zijn:

 • Je kan maar één gedachte per keer hebben (probeer maar eens).
 • Je hebt zelf de kracht om jouw gedachten te bepalen.
 • Jouw gedachten bepalen grotendeels jouw leven.
 • Visualisatie en duidelijke doelen stellen is erg belangrijk je kan niet ergens naartoe gaan zonder dat je weet waar je naartoe moet.
 • Tijd voor jezelf vrij maken is enorm belangrijk, als de motor alsmaar blijft draaien loopt hij vanzelf een keer vast.
 • Je hebt maar een lichaam, zorg hier dus goed voor!
 • Zeg nee tegen de dingen die er niet toe doen.
 • Je hebt zelf het ongekende potentieel om alles te doen wat je wilt je hoeft hier alleen maar naar te handelen.
 • Tijd is belangrijk niemand heeft het eeuwige leven.
 • Discipline ontwikkel je door steeds kleine dingen te doen die je liever niet wilt doen.
 • Wilskracht ligt aan de basis van succes.
 • Kleine aanpassingen kunnen voor grote resultaten zorgen.

En daarnaast natuurlijk nog veel meer inclusief alle technieken en wijsheden die in het boek naar boven komen.

Conclusie de monnik die zijn Ferrari verkocht

De monnik die zijn Ferrari verkocht is een absoluut top boek waarin universele wijsheden naar boven komen. Het boek leest heerlijk weg, is overzichtelijk en wordt in een leuke context verteld.

Na elk hoofdstuk zal er een kleine samenvatting aanwezig zijn zodat jij als lezer niet overweldigd raakt door de vele adviezen en technieken die in het boek ter sprake komen.

Alhoewel het boek in sommige gevallen wat ‘zweverig’ over kan komen bevat het hele goede uitgangspunten, technieken en adviezen om je als persoon te ontwikkelen en je algehele levenskwaliteit te verbeteren.

De einduitslag van 3,5 ster heb ik gegeven omdat. wat mij betreft het boek net nog iets dieper op de materie in had mogen gaan.

Maar desalniettemin is de monnik die zijn Ferrari verkocht echt een heel goed uitgebreid boek met hele krachtige punten, adviezen en wijsheden die iedereen die zichzelf persoonlijk wilt ontwikkelen zou moeten lezen.

3.5Overall Score

De monnik die zijn Ferrari verkocht verschaft duidelijke informatie, technieken en adviezen om je persoonlijk te ontwikkeling en jouw levenskwaliteit te verbeteren. Het boek leest erg makkelijk ...

 • Eindcijfer
  3.5

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter