Alleenbackpacken.nl
Shares

Laurens reisde drie weken alleen door Thailand

Oud schoolgenoot en inmiddels goede vriend Laurens besloot om een gewaagde stap te nemen en heeft ruim drie weken alleen door Thailand gereisd.

Na een gezamenlijke georganiseerde trip met school naar China vroeg ik mij af hoe hij drie weken alleen backpacken door Thailand ervaren heeft.

Na zijn terugkomst en vlak voor mijn komende eigen avontuur spraken we af om te praten over het backpacken, alleen reizen, Thailand en ultieme vrijheid.

Ik stelde hem de volgende acht vragen over zijn reis:

Waar dit artikel over gaat:

1. Zo, daar zitten we dan, allereerst wie ben je en wat houdt je bezig?

Mijn naam is Laurens, ik ben 20 jaar en ik kom uit Barendrecht.

In mijn dagelijks leven ben ik student en werkzaam als privéchauffeur.

Pasgeleden heb ik mijn MBO opleiding ICT en media beheer afgerond en ik sta op het punt om in september een HBO opleiding te beginnen.

Foto van een alleen reiziger die gemoedelijk hand in hand met een olifant staat.

2. Je bent dus net terug van een 3 weeks avontuur door Thailand, waarom heb je voor Thailand gekozen?

Hmm eerlijk gezegd wist ik zelf niet heel veel over Thailand… buiten dan dat Thailand DE bestemming is voor backpackers.

Uiteindelijk denk ik toch dat jouw enthousiaste reisverhalen een flinke bijdrage hebben gehad in mijn uiteindelijke keuze.

Maar wat ook heel erg meespeelde was het feit dat Thailand heel goed ingesteld is op toeristen en alles dus vrij eenvoudig te regelen is. Dat vond ik zeker voor mijn eerste keer backpacken toch wel fijn.

Buiten dat hou ik wel van een feestje en heb ik begrepen dat je de Full Moon party dan absoluut niet mag missen.Foto van een jongen met bodypaint op zijn arm bij de Full Moon party in Thailand

Verder is het denk ik gewoon alles bij elkaar: De goede reisverhalen, een goede eerste backpacklocatie, de cultuur en natuurlijk de prachtige natuur in Thailand!

3. Je hebt dit dus helemaal alleen gedaan, is dat niet een beetje eng dat alleen reizen?

Eng zou ik het niet noemen ik vond het juist heerlijk om alleen te gaan omdat je niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld een reisgenoot die totaal andere interesses heeft. Op deze manier kon ik gaan en staan waar ik maar wilde.

Uiteraard had ik natuurlijk wel een lichte spanning omdat ik helemaal alleen afreisde naar een onbekend land, waar ik alleen voor de eerste 3 nachten een accommodatie had geboekt en voor de rest alles ter plekken heb geregeld.

Maar uiteindelijk is dit allemaal goed gegaan en de spanning maakt het juist allemaal wat extra leuker vind ik.

4. Als je een absoluut hoogtepunt van jouw reis door Thailand moet kiezen, dan zeg jij?

Foto van een reiziger die onder de modder zit.

Mijn hoogtepunt is niet zozeer een eiland of een excursie die ik gedaan heb, maar de vrijheid die ik heb ervaren. Dat is iets wat je moet ervaren om te begrijpen.

Ik denk dat je dit alleen ervaart als je alleen op pad gaat in een totaal onbekend land waar je vervolgens heel veel mensen met dezelfde ideeën en gedachten tegenkomt en waar je gewoon je eigen plan kan trekken en de dingen doet die jij zelf wilt doen.

5. Je hebt het over mensen met dezelfde ideeën en gedachtes ontmoeten, maar hoe doe je dit nou als alleen reiziger, andere mensen ontmoeten? 

Om andere reizigers te ontmoeten raadt ik aan om vrijwel altijd in een hostel te verblijven omdat veel mensen die aan het backpacken zijn ook in hostels verblijven.

Iedereen die ik tegen ben gekomen op mijn reis stond open voor contact en voordat ik het wist had ik 10 vrienden erbij in 10 minuten!

Het belangrijkste is dat je niet afwacht totdat mensen naar jou toe komen, maar zelf op de mensen afstapt.

Gewoon jezelf bij een groepje aansluiten en jezelf voorstellen, de rest gaat vanzelf.

Een foto van twee backpackvrienden in Thailand

6. zijn er buiten het ontmoeten van mensen nog dingen waar je extra op moet letten als je alleen gaat backpacken door Thailand?

Een lachende jongen die natgespoten wordt door een olfiant

Waar je wel op moet letten als je alleen aan het backpacken bent is dat je kwetsbaarder bent dan wanneer je in een groep reist. Ik ben vaak benaderd door mensen die mij bijvoorbeeld wilden oplichten of drugs wilden verkopen.

De meeste oplichterij praktijken in Thailand zijn gemakkelijk door heen te prikken en als hoofdregel hanteer ik voor mezelf altijd: als je het gevoel hebt dat het niet klopt, loop dan gewoon weg.

7. Drie tips voor toekomstige reizigers die naar Thailand afreizen?

  • 1: Koop een simkaart met een prepaid internetabonnement, dit kan erg handig zijn om bijvoorbeeld gemakkelijk hostels of vluchten te boeken. Ook kan je zo de weg terugvinden naar je hostel. Ik raad het aan om een simkaart te kopen in de 7/11, dit kost ongeveer 500 bath en dan heb je 4GB voor 1 maand.
  • 2: Als je de ultieme vrijheid wilt ervaren dan raadt ik aan om zo weinig mogelijk van tevoren te boeken en zo flexibel mogelijk te zijn. Het nadeel hiervan is wel dat sommige accommodaties ter plekke iets duurder zijn en soms zijn de beste plekken uitverkocht.
  • 3: Neem niet te veel kleding mee, in elke straat kan je je kleding laten wassen voor 50 bath per kilogram. Het is zonde om al dat gewicht mee te slepen als je je kleding voor een klein bedrag kan laten wassen.

8. Als afsluiter: wat versta jij onder ultieme vrijheid? En wat zijn je toekomstplannen?

Ultieme vrijheid is voor mij denk ik om te gaan en staan waar ik zelf wil en de dingen doen die ik leuk vindt zonder dat ik dat hoef te overleggen met iemand. Pas toen ik terug was in Nederland besefte ik hoeveel ik nu hecht aan mijn vrijheid.

Ook omdat ik nu weer naar school moet en allemaal verplichtingen heb.

Maar gelukkig heb ik iets om naar uit te kijken!

Foto van een groepje reizigers op een denk van een schip in het zonnige zuiden van Thailand

Mijn toekomstplannen? Toen ik in het vliegtuig terug naar Nederland zat was ik al mijn toekomstige reisplannen aan het maken haha!

Voor nu is het toch wel mijn studie op gaan pakken en weer lekker gaan werken om mijn volgende reis te kunnen financieren.

Wat ik volgend jaar wil gaan doen?

Waarschijnlijk wordt het weer Thailand, maar dan wel in combinatie met Vietnam.

En deze keer ga ik denk ik wel 6 weken hoor, die 3 weken vlogen voorbij!

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter