Alleenbackpacken.nl
Shares

Full Moon Party in Thailand, Gestoord feest midden op het strand!

De Full Moon Party op Koh Phangan kwam toen ik mijn reis naar Thailand aan het voorbereiden was steeds terug als een absoluut hoogtepunt.

Iedereen vertelde mij dat de Full Moon Party op Koh Phangan een geweldig feest is die ik dan ook zeker moest gaan ervaren.

Waar dit artikel over gaat:

Full Moon Party op Koh Phangan

De Full Moon Party op Koh Phangan is toch wel een van de dingen die je niet over kan slaan als je een rondreis gaat maken door Thailand.

Je kunt een knotsgekke avond verwachten, Een strand vol met dansende mensen en een grote, goedgevulde emmer vol met drank!

Als begin twintiger die gaat backpacken door Thailand moet de Full Moon Party eigenlijk wel op je reisplanning staan.

Locatie van de Full Moon Party

Een foto van het kleine stadje op Koh Phagnan in Thailand. Dit is de plek waar zich de Full Moon Party afspeelt.

De Full Moon Party speelt zich af in Haad Rin, het zuid oostelijke stadje van Koh Phangan. Het advies van vele luidt dan ook: verblijf tijdens de Full Moon Party in Haad Rin. 

Route naar de fullmoon party

Door heel Koh Phangan heen rijden taxi’s op en af voor 100 baht per persoon van en naar Haad Rin beach, de plek waar de Full Moon party zich afspeelt.

Kom je van nabij gelegen eilanden? Pak dan de ferry. Vanaf Bangrak op Koh Samui gaat er een ferry die er ongeveer 45 minuten over doet.

Kies je ervoor dit te doen? dan moet je wel tot het gaatje gaan want de eerste ferry terug vertrekt weer rond 7 uur.

Accommodatie tijdens de Full Moon Party

Goed voorbereid als ik was als beginnend backpacker had ik thuis, voor vertrek al een accommodatie geboekt.

Deze werd later door mijn vrienden gezien de luxe gebombardeerd als kasteel en zodoende raakte ik de titel backpacker kwijt.

Beetje te duur

Toegegeven het was luxe, maar dit bokste nooit op met de prijs wat ik ervoor betaald heb.

Ik betaalde ruim €246 euro voor slechts 3 nachten. Hier kreeg ik een onvriendelijke eigenaar en mijn eerste ervaring met een kakkerlak voor terug.

Buiten de onvriendelijke eigenaar en de kakkerlak was het een prima accommodatie met een prima locatie. Het was slechts 5 minuten lopen van de Full Moon Party, maar het was net weer ver genoeg om ’s nachts geen keiharde muziek te horen.

Hierdoor kon ik gewoon van een heerlijke nachtrust genieten.

Ander mooi plekje in Haad Rin 

Twee dagen daarvoor verbleef ik bij Taniza Beachfront resort. Hier had ik een privé strand, een magische zonsondergang en een viervoeter als kameraad.

Daarnaast waren de eigenaren super aardig!

Afbeelding van een privé strand op Koh Phagnan.

Het privé strand

Een foto van een prachtige zonsondergang op een privé strand op Koh Phagnan.

De prachtige zonsondergang

Een foto van een slapende hond op een privé strand op Koh Phagnan.

En de trouwe viervoeter

Nadeel hiervan is dat het iets verder lopen is naar het strand van Haad Rin, een kleine 10 minuten.

Klaar om te feesten

Alles in Haad Rin staat in het teken van de Full Moon Party, Er zijn winkeltjes met Full Moon kleding, fast food eet tentjes en er hangt een goede feeststemming.

Herstellende van een voedselvergiftiging voelde ik me op de avond van de Full Moon Party fit genoeg om een paar buckets met alcohol op te slurpen, de clown uit te hangen en even helemaal uit mijn plaat te gaan.

Het feestje

Toen ik de deur van mijn veel te dure appartement achter me dichttrok en in Haad Rin belande, belande ik in complete waanzin! Zo iets bizars had ik nog nooit meegemaakt.

Het hele dorp stond vol met feestgangers. Op een eiland dat een inheemse bevolking heeft van 3600 mensen waren nu, op een klein stukje van dit eiland ineens 30.000 man.

De straten stonden vol, iedereen dronk uit buckets die volgeschonken waren met alcohol, Mensen werden volop met bodypaint beschildert en dan moest ik nog naar de plek waar het daadwerkelijke feest zich afspeelde toe.

Genietend van het moment, schafte ik een bucket met wodka-cola aan voor 450 baht, liep ik naar het eerste beste bodypaint tentje en liet me compleet vol schilderen. 

Foto van een alleen reiziger die onder de body paint zit tijdens de Fullmoon Party in Koh Phagnan.

Nu er een draak en twee veel te grote vlaggen op mijn lichaam stonden, was het tijd voor de Full Moon party! 

Het strand

Genietend van de goede sfeer liep ik richting het strand waar het nog veel gekker werd.

Om me heen kijkend en niet beseffend wat er gebeurde, zag ik mensen helemaal los gaan op drugs, mensen knock out gaan op het strand, mensen die met kleine bootjes vertrokken naar weet ik veel waar, vuur shows en bovenal een knotsgekke dansende meute.

De opzet van de Full Moon party

Het was een soort festival setting verspreid over het strand zoals we dat in Nederland kennen. Alleen was het maar een muziek keuze, overal was het techno.

Waar in de straten nog lekker diverse muziek werd gespeeld, was het op het strand jammer genoeg niets meer dan alleen maar techno.

Proberend me hier over heen te zetten heb ik nog een uur of 3 gedanst, maar echt helemaal uit mijn dak ben ik tijdens de Full Moon Party niet gegaan.

Helaas speelde de voedselvergiftiging ook nog mee en zorgde dit ervoor dat ik maar een bucket achterover gegooid heb.

Eigenlijk dus weer compleet nuchter hield ik het rond een uur of 4 voor gezien en belande ik, een mooie ervaring later in mijn bed.

Conclusie

Oké het was gaaf, maar was dit nou het gekste feest van heel zuid-oost Azië? 

Persoonlijk vond ik van niet.

Ik denk dat de combinatie van te hoge verwachtingen, herstellende van een voedselvergiftiging en een veel te dure accommodatie eraan bij gedragen hebben dat de Full Moon Party voor mij het toch net niet helemaal was.

Ga er hierom ook met een open mindset in en verwacht er niet te veel van.

Koh Phangan is meer dan de Full Moon Party

Gelukkig was ik al een paar dagen voor de Full Moon Party op Koh Phangan belandt.

Hierdoor heb ik de vriendelijke kant van het eiland kunnen zien en niet alleen de geldklopperij kant.

Koh Phangan is zoveel meer dan alleen de Full Moon Party Dit alles neemt niet weg dat de Full Moon Party een bizarre ervaring is en dat iedereen die naar Thailand gaat deze moet ervaren. 

Verken mooi gebied

Kom het liefst een paar dagen eerder naar Koh Phangan en ga naar een van de prachtige omringende gebieden die het eiland rijk is.

Op deze manier kan je de mooie gedeeltes van Koh Phangan ervaren en niet alleen het geld kloppende, fast food vullende en onvriendelijke Koh Phangan dat Haad Rin eigenlijk is.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

1 Reactie
Taoufik zegt 13 juni 2017

Leuk Patje!!

Reageer
Voeg een reactie toe