Alleenbackpacken.nl
Shares

Laat je niet gek maken door anderen – Goedbedoeld reisadvies wat moet je ermee?

Toen ik mijn reis naar Thailand aan het voorbereiden was werden mij tips en adviezen ingefluisterd, vooral negatief en vooral door mensen die zelf nog nooit naar Thailand zijn geweest!

Waar dit artikel over gaat:

Kan je dit geloven?

Let je hierop, kijk je daar voor uit, pas je wel op met dit en mijn favoriet: ik heb gehoord dat…

Kern van waarheid

Om gek van te worden! Maar goed na het zoveelste goed bedoelde advies klapte ik mijn laptop open, ging ik naar ’s werelds meest gebruikte zoekmachine en zocht me de hele avond rot.

Deze mensen hadden nog gelijk ook! 

Vastbesloten om niet mijn spullen kwijt te raken, niet opgelicht te worden en om niet bestolen te worden door een of andere Thaise bende was de beste tip die ik op het internet kon vinden:

Zorg ervoor dat je er niet uitziet als een first-timer in Thailand. 

Er niet uitzien als een first-timer in Thailand

Twee toeristen op een spoorwegovergang in Thailand.

Na een lange vlucht van 20 uur doorgebracht te hebben naast twee vrolijk meiden uit de UK besloten we om bij aankomst in Bangkok een Taxi te delen.

Natuurlijk had ik gelezen over de oplichtingspraktijken van taxichauffeurs in Bangkok.

Zelfverzekerd en als de Alpha die ik natuurlijk ben (haha..) liep ik samen met twee blondines uit het verenigd koninkrijk en bewapend met mijn uitgeprinte hotelbevestiging op de eerste de beste taxichauffeur af.

Met veel dreiging vroeg ik hem of hij op de meter reed. Tegelijkertijd maakte ik duidelijk dat als dat niet het geval was wij direct in een andere taxi zouden springen!

Doe is normaal

Leunend op zijn taxi nam deze meneer de situatie is in zich op, keek mij verbaasd aan, pakte mijn hotelbevestiging, somde het adres op en zei dat dit wel mogelijk was. 

Nog een keer zei ik dat hij echt op de meter moest rijden. Een kort knikje en een niet begrijpende blik later werden de rugzakken in de achterbak gegooid en hoorde ik achter me:

Patrick, you can sit in the front since your so tall. Aah sure, doen we geen probleem toch!

Nog steeds in de waan dat ik deze taxichauffeur moest laten zien dat er met ons niet te spotten valt, liep ik naar de passagiers kant en trok iets te hard de deur open, althans zo dacht ik..

Heel de deur van de taxi gaf niet mee.. Verbaasd deed ik nog een veel te harde tweede poging. Terwijl de deur bijna uit zijn voegen vloog werd ik door drie man tegelijk schaapachtig aangekeken.

Rookie mistake!

Nog steeds niet begrijpend wat er aan de hand was zette ik me schrap voor poging drie. Het zal mij toch niet gebeuren dat ik een taxideur niet open krijg wat denken ze wel!?

Ik spande mijn lichaam tot het maximale en net voordat ik een flinke zwaai aan de deurhendel wou geven hoorde ik naast me: umm Sir?  Na een handgebaar naar de andere taxideur kon ik wel door de grond heen zakken…

In Thailand rijden ze links jij stomme sukkel, dus ook het stuur zit aan de andere kant!

Beschamend nam ik mijn plekje aan de andere kant van de taxi in.

So much for not looking as a first timer in Thailand! 

Het is allemaal onderdeel van het proces

Een afbeelding van een rek dumbells. Deze foto staat voor verbetering en progressiviteit

De waarheid is en ik ben hier heilig van overtuigd dat je het maar gewoon allemaal op je af moet laten komen.

Als je met een blanke huid, een spijkerbroek en een uitgeprinte hotelbevestiging op een taxichauffeur afstapt hoeft deze man ook geen wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat jij voor het eerst in Thailand bent.

Laat het gaan, het ergste wat hij zal doen is een paar rondjes extra rijden of een paar honderd baht extra vragen. Dan is dat maar zo!

Als je als first-timer in Thailand komt zul je binnen de eerste week opgelicht worden, accepteer dit.

Hou er rekening mee en er zal een hele last van je schouders afvallen. Die gasten zien het aan je dat je er voor het eerst bent en voordat je het weet ben je zo een paar duizend baht lichter.

Ook ik ben opgelicht in Bangkok, maar het is iets dat eenmalig gebeurd en waar je van leert. Na verloop van tijd pik je al die oplichters er met gemak tussenuit.

De realiteit

Uiteindelijk heb ik mijn backpack twee weken bij een wildvreemde achtergelaten, Is mij midden in de nacht de weg naar huis gewezen door een Thaise motorbende, Heb ik een stuk of vier keer mijn telefoon verloren en heb ik ’s nachts al mijn bezittingen op het strand achter gelaten om zonder te kleren gaan zwemmen.

Dit alles zonder bestolen te worden.

Conclusie

Laat je niet gek maken door wat anderen zeggen, maar ervaar het voor jezelf.

Laat het allemaal los, stap er met een open mindset in en je zult zien dat je op je reis naar Thailand (zeker buiten de steden en vooral buiten Bangkok) nergens bang voor hoeft te zijn.

De Thai zelf is uitermate vriendelijk en zal al begrijpt hij je niet altijd er toch alles doen om jou te helpen. Alles zal goed komen, echt waar!

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter