Alleenbackpacken.nl
Shares

Mijn rondreis door Thailand – Wat een geweldig avontuur!

De beslissing om een rondreis door Thailand te maken kwam niet uit de lucht vallen, maar speelde al geruime tijd door mijn hoofd.

Het was op een drinkvakantie met vrienden dat ik me voor het eerst serieus afvroeg of een drinkvakantie wel mijn betekenis van vakantie vieren is?

Natuurlijk was het reuze gezellig, maar was dit wat ik echt wou? Elke dag katjes lam raken, tot laat in de middag uitbrakken om het vervolgens de volgende avond nog is lichtjes over te doen.

Waar dit artikel over gaat:

Rondreis Thailand

Ik snakte naar meer, Ik wou de wereld rondreizen en nieuwe culturen ontdekken. Een rondreis door Thailand, dat leek me wel wat!

Een klasgenoot van mij dacht er precies hetzelfde over en het was een lange tijd het idee om samen naar Thailand te gaan, maar op het allerlaatste moment haakte deze persoon af. Ai! Wat nu? Een ander reismaatje zoeken of toch alleen backpacken?

Ik besloot het tweede te doen.

Alleen op reis

Bij mijn ouders had ik al wat stille hints gedropt dat ik alleen een rondreis door Thailand wou gaan maken, maar die liepen hier niet echt warm voor. Naarmate mijn plannen concreter werden, werden de discussies aan de keukentafel zwaarder.

Het kwam erop neer dat ik niet wist waar ik aan begon, dat ik maar moest wachten met zo’n verre reis, Deze rondreis misschien over een jaar maar is moest gaan maken. Of tenminste als ik genoeg geld bij elkaar had om te gaan.

Weinig steun

Ik had geen enkele support. Mijn vrienden maakte me belachelijk en probeerde me mee te sleuren naar de zoveelste drinkvakantie. Terwijl mijn vader elk weekend hard zijn best deed om mijn reisplannen mijn hoofd uit te praten. 

Gewoon doen

Totdat dan eindelijk de rebel in mij opstond en ik op een middag in december in de meest impulsieve bui die ik ooit gehad heb mijn laptop open klapte, naar https://www.skyscanner.nl/ surfte en een vliegticket kocht voor een periode van zeven weken met eindbestemming Bangkok

De rondreis naar Thailand stond vast!

Oké ik had nu geboekt, maar hoe nu verder? Ik had zojuist mijn laatste geld uitgegeven aan een vliegticket naar een land waarvan ik niet eens wist waar het lag.

De voorbereiding

Allemaal vragen die door mijn hoofd spookte.

Dagenlang surfte ik het internet af en zoog elke stukje informatie over Thailand in me op.

Thailand ready

Nadat ik genoeg gespaard had, een uitgebreide reis planning gemaakt had, mijn lichaam vol had laten spuiten met inentingen en een visum had gehaald. Was ik er klaar voor! Dit alles natuurlijk met een veel te grootte rugzak op mijn schouders.

Mijn pa zette mijn af op Schiphol, De rondreis door Thailand kon beginnen!

De rondreis

Uiteraard begon mijn rondreis in Bangkok, waar ik rond khao san road verbleef. Na de knotsgekte die khao san road heet vloog ik door naar het relaxte, noorden gelegen Chiang Mai om vervolgens op een scooter door de bergen te scheuren naar het kalmerende Pai

Nog even terug naar Chiang Mai en daarna was het tijd voor de zuidelijke eilanden met de Full Moon Party als hoogtepunt.

Na een rondreis door Surat thani, Koh samui, Koh tao en Koh pagnan had ik op het einde besloten om nog een keer de ontspanning van Chiang Mai op te zoeken.

Nooit geweten dat zeven weken zo snel kunnen gaan..

Euforisch en droevig

Op mijn reis heb ik veel geleerd over mezelf, veel nieuwe vrienden gemaakt, De culturele verschillen kunnen ervaren en ongekende hoogtepunten beleefd.

Daarnaast  zijn er natuurlijk ook momenten geweest waar ik me alleen en droevig voelde, persoonlijke uitdagingen moest doorstaan, ziek ben geweest en bepaalde dingen van thuis miste. Maar geen moment snakte ik terug naar huis. Het was een emotionele rollercoaster waarvan ik niet wou dat die zou stoppen.

Voordat ik het wist zat ik in de skytrain naar bangkok international airport om terug naar huis te gaan. Wat was dit snel gegaan! 

The aftermath

Ik heb nog zeker niet alles van Thailand gezien, Maar als eerste reis was dit prima. 

Dit is slechts het begin van wat komen gaat, ik heb mijn passie gevonden!  Als ik reis voel ik me vrij, ontspannen en gelukkig. Het kind in mij ontwaakt dan.

Terwijl ik in het vliegtuig terug naar Amsterdam zat wist ik dat ik hier wat mee moest doen.

Het einde van een reis en een nieuw begin van een andere

Hoe en op welke manier ik dit ging doen was mij nog niet helemaal helder, maar nu vijf weken later staat er een compleet plan op papier:

De wereld rond reizen om de beste reisverhalen, tips en unieke reis plekjes met jullie als lezer te delen. Dit alles zonder alles te serieus te nemen, met een persoonlijk tintje en met de volle toewijding van mijn hart.

Alleenbackpacken.nl is het resultaat.

Ik hoop dat ik jou als lezer in de tijd die komen gaat kan vermaken met prachtige reisverhalen, maar bovenal kan voorzien met waardevolle content, handige informatie en prachtige reistips!

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter

4 Reactie
Ralf zegt 20 juni 2017

Mooi verhaal heb je geschreven.
Het is inderdaad hoe je schrijft gewoon doen en niet te lang nadenken, paar maanden geleden ben ik ook gaan backpacken alleen in Nepal ook de 1e keer . en dat was ook een van de beste beslissingen . Succes verder ik zal je blog gaan volgen.

Groeten Ralf

Reageer
  Patrick zegt 20 juni 2017

  Hoi Ralf,

  Nepal, wat gaaf! dat moet een ervaring op zich geweest zijn kan ik me zo voorstellen. Al heimwee? Alleen backpacken is inderdaad gewoon alle moed verzamelen en het doen! Tof dat je het blog gaat volgen Ralf 🙂

  Reageer
   Ralf zegt 20 juni 2017

   Ja het was een geweldige ervaring . ik zou het je aanraden als je er nog niet bent geweest. Binnenkort ga ik weer backpacken dus niet heel lang heimwee gehad haha. Zelf wil ik net zoals jou ook graag een blog starten ben sinds kort op de ISG en bezig met de video’s te bekijken. Daar zag ik jou blog voorbijkomen. Groeten Ralf

   Reageer
    Patrick zegt 21 juni 2017

    Hoi Ralf, pfoe alweer weg, bofkont;-) Heel veel succes met je nieuwe reis en je blog Ralf mocht je hier vragen over hebben dan kan je me altijd bereiken, ik help je graag verder!

    Reageer
Voeg een reactie toe