Alleenbackpacken.nl
Shares

Khao San Road – Compleet gestoorde backpackers straat in Bangkok!

Khao San Road is de bekende backpackers straat in Bangkok. Het is de plek waar elke rugzak toerist in de avonduren samenkomt voor een biertje of een welbekende bucket.

Misschien ben je er ’s middags weleens door heen gelopen en heb je gedacht, is dit het?

Maar laat je niet bedriegen!

Zodra de zon achter de wolken verdwenen is, de avond inslaat en de auto’s Khao San Road niet meer in mogen slaat Khao San Road om in complete gekte!

 

Waar dit artikel over gaat:

Wat kan je verwachten van de Khao San Road? 

Khao San Road is een ervaring apart en compleet gestoord.

Van mensen die midden op straat dansen, schorpioenen, spinnen en andere insecten die gegeten kunnen worden, neppe ID’s en rijbewijzen die aangeschaft kunnen worden.

Tot handelaren die met groene leguanen en andere dieren rondlopen om te vragen of jij er misschien wel met een op de foto wilt.

Foto van een backpacker die met een groene leguaan op de foto staat.

Ga gerust met een van deze dieren op de foto.

Foto van een backpacker die door een leguaan in Bangkok wordt gekrabt

Maar pas op voor het feit dat ze je misschien wel helemaal niet aardig vinden.. ouch!

De verkoop meneertjes en vrouwtjes van de Khao San Road

Als jij als beginnend backpacker voor de eerste keer door Khao San Road loopt zal je je algauw mateloos irriteren aan die vervelende Indiër die jou met een temperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius een op maat gemaakt pak aan probeert te smeren.

De eerste keer zal je hier misschien op ingaan.

De tweede keer zal je jezelf af gaan vragen waar deze vriendelijke Indische man het idee vandaan haalt dat iemand, met deze weersomstandigheden ooit een pak bij hem zal gaan kopen?

De derde keer denk je: Potver daar heb je hem weer en bij de vierde keer negeer je hem maar gewoon en loopt stug door.

Afbeelding van een Indische pak verkoper op de Khao san Road

Je zult er dan ook gelijk achter komen dat het even geduurd heeft, maar je precies de juiste methode gevonden hebt om van deze vervelende lui af te komen.

Naast de vervelende Indische pak verkoper lopen er namelijk op de Khao San Road ook nog de opdringerige tuk-tuk chauffeur en de Helloooo Massaagee dame rond.

Als klap op de vuurpijl is daar dan ook altijd nog het lieve oude vrouwtje die allemaal leuk uitziende spulletjes verkoopt die leuke geluidjes maken, maar wat eigenlijk gewoon rommel is.

Thaise mevrouw die allemaal rotzooi verkoopt

Deze groep ‘elite’ verkopers is misschien wel een van de vervelendste dingen aan heel Khao San Road.

Helaas hoort ook dit erbij.

Lach erom, loop snel door en geef ze verder niet al te veel aandacht die lui weten ook niet beter. 

Ping pong show op de Khao San Road

Naast alle bovenstaande figuren heb je op de Khao San Road ook nog een figuur apart.

Het is meestal een vies oud Thais mannetje en hij is goed te herkennen aan het ploppende geluid dat hij herhaaldelijk met zijn mond maakt.

Deze meneer verkoopt niks minder dan misschien wel een van de bekendste attracties van de Khao San Road, namelijk de ping pong show.

Voor de mensen die zich nog afvragen wat de ping pong show op de Khao San Road precies inhoudt zal ik het proberen toe te lichten.

In het kort komt het erop neer dat jij naar een kansarm gebied gebracht wordt waar een kansarme vrouw herhaaldelijk een tafeltennis balletje uit haar vagina schiet.

Foto van mijzelf met het bordje van de ping pong show in Thailand

Een avondje naar een ping pong show in Bangkok

Nou had ik zelf na flink wat alcoholische versnaperingen besloten om ook hier eens een kijkje te nemen.

Hoe kan ik jullie als lezers anders van goede informatie over de Khao San Road voorzien?

Nadat ik ja had gezegd op het ploppende ping pong geluid dat het Thaise mannetje herhaaldelijk maakte en mij vervolgens wenkte op een bepaalde manier dat ik extreem blij was dat ik die dag een riem om had gedaan.

Kreeg ik een menu voorgeschoteld met ‘keuzes’ die ik kon maken voor die avond. 

Keuzes die je kan maken als je naar een ping pong show in Thailand gaat

Nadat ik een selectie had gemaakt werd ik samen met de groep waarmee ik was met een rotvaart in zijn tuk-tuk naar de plek van bestemming gebracht.

Geen idee waar dit precies was, maar echt ‘ontwikkeld’ zag deze locatie er niet uit.

Ik haalde mijn schouders op en besloot om het maar te laten gebeuren en alles op me af te laten komen.

We kwamen binnen in een louche tent met gedimde lichten en vrijwel direct werd ons een plek aangewezen.

Op het podium stond al een dame klaar die op dat moment uitgebreide rek-en strek oefeningen aan het uitvoeren was om vervolgens even ‘op te warmen’ door een pingpong bal naar binnen te wringen en deze in een uitgebreide beweging naar buiten te knallen.

De ping pong show

De eerste ronde was het voornamelijk ‘de ping pong bal’.

Maar na de eerste ronde bleek algauw dat er aan het ‘ping pong pussy show menu’ niets gelogen was.

Na de ping pong bal werden de kaarsjes uitgeblazen. Vervolgens werd er met een grote stift de tekst ‘Welcome to Bangkok‘ op een stuk papier gezet.

Gekker dan dit kon het toch niet meer gaan worden dacht ik, maar nee, mevrouw trok doodleuk onder luid gelach van het publiek een complete verjaardagsslinger haar poes uit.

Alsof dit nog niet genoeg was werd er aan het einde nog iets met een scheermesje gedaan waar ik het exacte niet meer van kan herinneren, maar als je dat thuis zou proberen dan zit je samen met je vriendin drie weken later nog bij de eerste hulp.

Hoe erg is de ping pong show?

Het zou natuurlijk hypocriet zijn om te zeggen dat ik hier niet van genoten heb.

Het was bizar om te zien en nog bizarder om mee te maken.

En ook ik stond bij ronde 6 luid juichend de ping pong dame aan te moedigen zodat ze nou eindelijk eens die banaan d’r poes uit zou gaan schieten, maar tegelijkertijd ben ik iemand die overal over nadenkt en ik heb genoeg tijd gehad om hierover na te denken.

Buiten de lol die ik zelf, als toerist had was het natuurlijk enorm triest en zielig voor degene die daar met tafeltennisballetjes aan het rond goochelen was.

Was deze mevrouw zo kansarm dat ze dit deed of werd ze onder druk gezet om dit doen? Allemaal vragen waar wij waarschijnlijk nooit antwoord op gaan krijgen.

Eigenlijk is dit ook niet heel relevant…

De attractie ‘de ping pong show’ is er nou eenmaal (al is hij officieel gezien verboden), er word waarschijnlijk enorm veel geld aan verdiend en tenzij wij als toeristen besluiten om hier niet meer naartoe te gaan zal hij nog wel even doorgaan.

De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat mocht de hele show afgeschaft worden die arme ping pong mevrouw zonder baan komt te zitten en nog armer is. 

Uiteindelijk is het iets waarvan ik denk dat je het, net zoals de Khao San Road gewoon op je af moet laten komen en maar moet kijken wat je doet.

Ja de ping pong show is zielig en ja de ping pong show is vrouwonvriendelijk, maar tegelijkertijd is het ook ongelofelijk lachen en absoluut iets dat je niet elke dag ziet.

Je hebt nu een globaal idee wat de show inhoudt en je moet voor jezelf de conclusie trekken of dit iets is waar jij naartoe wilt gaan en vervolgens moet je dat dan maar lekker gaan doen of lekker niet gaan doen.

De Khao San Road moet je meemaken!

De algehele conclusie is toch wel dat Khao San Road iets is dat je mee moet maken.

Voor het grote deel gaat het er eigenlijk om in wat voor snelheid jij een bucket leeg kan drinken om vervolgens flink gek te doen , er een groot feest van te maken en volledig uit je plaat te gaan.

Foto van een backpacker die met een bucket op het bekende khao san road in Thailand staat

Khao San Road is een leuke ervaring en is iets dat je een of twee keer mee moet maken als je naar Thailand gaat.

Ga je alleen op reis naar Thailand? Dan zijn er vaak wel mensen in jouw hostel of guesthouse die maar al te graag met je mee willen naar de Khao San Road.

Het enige dat jij nog hoeft te doen is het te vragen!

Een foto van een groep backpackers op Khao San Road in Bangkok.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter