Alleenbackpacken.nl
Shares

Co van Kessel fietsen in Bangkok – Een oer Hollandse ervaring in een drukke stad!

Fietsen in Bangkok met Co van Kessel behoort tot een van de populairste dingen die je in de hoofdstad van Thailand kan doen.

Als je erover nadenkt is het wel een beetje stom: om 11 uur in een vliegtuig te zitten, te landen aan de andere kant van de wereld om vervolgens iets oer-Hollands als fietsen te gaan doen.

Maar vergis je niet. De Co van Kessel fietstour in Bangkok is meer dan alleen een stuk fietsen door Bangkok! Het is een ervaring apart!

Waar dit artikel over gaat:

Wie is Co van Kessel?

Co van Kessel is een Nederlander die in Thailand een prachtig bedrijfje opgezet heeft, namelijk het organiseren van diverse fiets routes door Bangkok.

Inmiddels is Co van Kessel zelf overleden, maar fietsen door Bangkok is iets dat nog steeds uitvoerig gedaan wordt.

Dagelijks springen er nog honderden mensen op de fiets om kris-kras door het drukke Bangkok te fietsen.

Het ene moment zit je in de drukte die we allemaal kennen, en het volgende moment sta je verstelt van de schoonheid en rust die een stad als Bangkok ook uit kan stralen.

Je zult je afvragen: is dit nog steeds dezelfde stad?

Fietsen in Bangkok opties

Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Een drie uur durende fietstocht in de middag
  • Een drie uur durende fietstocht in de avond
  • Een combinatie tour van vijf uur met een fietstocht en boottocht
  • Een zogeheten ‘co all day’ tour. Waarbij, je raadt het al: je een hele dag op de trappers gaat staan. Deze tour duurt maar liefst negen uur en wijkt verder uit naar de buitenwijken en het platteland van Bangkok

Eigen ervaring Co van Kessel fietstour

Afbeelding van een boeddha in Thailand

Zelf heb ik gekozen voor de combinatie tour van vijf uur met een fietstocht en een boottocht.

Nadat ik een vriendin uit het hostel waar ik verbleef zo gek had gekregen om ’s ochtends vroeg samen met mij deze tour te doen was het tijd om op de trappers te gaan staan.

De tour gidsen bestonden uit het duo van een Nederlandse jongen die in Bangkok woonde en een lokale Thaise dame, die meer dan eens midden op de weg stil ging staan.

Druk zwaaiend met haar gele petje maakten zij zo de weg vrij voor een groep van zeven à acht Nederlandse fietsers, geweldig om mee te maken.

De fietstour

De tour zelf was een vooraf geselecteerd programma.

Je stapt ’s ochtends op de fiets en gaat een traject af van lokale plekken, verschillende tempels en leuke marktjes. 

Onderweg stop je dan even om een stukje fruit of een snack te eten en wat aanvullende informatie over bepaalde locaties mee te krijgen.

Nog een keertje!

 

Het voordeel van een lange tijd in Thailand verblijven is dat de een na de ander me op komt zoeken. Inmiddels zijn al twee vrienden mij op komen zoeken en binnenkort komt ook mijn broer nog langs om een beetje de bezienswaardigheden te bekijken, bij te kletsen en als vanouds een lekker koud biertje te drinken.

Prachtig natuurlijk, maar het nadeel hiervan is dat ik de meeste dingen natuurlijk al een paar keer gezien heb.

Soms is dit wel lastig, je wilt het enthousiasme van de andere persoon niet de grond induwen, maar als je een bepaalde tempel al drie keer gezien heb dan is de mooiheid er toch wel een beetje van af.

Het grappige hiervan is dat ik dit met de Co van Kessel fietstour absoluut niet had! De tweede keer viel mijn keuze op de drie uur durende fiets tour, wat ook weer een schitterende ervaring was.

Natuurlijk had ik bepaalde dingen al gezien, maar ik had precies dezelfde lol om kriskras door Bangkok te fietsen en de omgeving en alles daaromheen rustig in me op te nemen.

Welke fiets tour is het beste die van drie uur of die van vijf uur?

Nu ik beide fiets tours gedaan heb, de drie uur durende fiets tour en de vijf uur durende fiets tour wordt mij vaak de vraag gesteld welke mijn voorkeur geniet en welke ik aan medereizigers zou aanraden.

Het antwoord is dat ik eigenlijk geen voorkeur heb.

De drie uur durende fiets tour is in principe genoeg, maar wil je het allemaal wat op je gemak doen en op een rustiger tempo Bangkok verkennen dan kan je voor de vijf uur durende fiets tour gaan.

Conclusie fietsen in Bangkok met Co van Kessel

Met de fietstochten van Co van Kessel kan je op de fiets stappen en door het altijd drukke Bangkok rijden. Je zult samen met twee tourgidsen op pad gaan en een voorafgaand vastgesteld traject afleggen, waar ook de minder bekende toeristische plekken aan bod zullen komen. 

De tourgidsen spreken goed Engels en sommige zijn ook de Nederlandse taal machtig. 

Onderweg zul je stoppen om enkele bezienswaardigheden te bekijken en wat fruit en andere lokale snacks te eten.

Je kunt kiezen voor een drie uur durende fietstocht in de ochtend, een drie uur durende fietstocht in de middag, een fietstocht van vijf uur, waarbij je ook een stukje per boot af zal leggen en een fietstour die maar liefst de gehele dag duurt.

Door Bangkok fietsen met Co van Kessel is echt een hele leuke ervaring en het is net weer even het ‘andere’ stukje Bangkok waar je doorheen rijdt waar je normaal gesproken nooit wat over hoort.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter