Alleenbackpacken.nl
Shares

De Bund van Shanghai – De trekpleister van de stad!

De Bund in Shanghai is de grootste trekpleister van de stad en dat is absoluut niet raar, want als je over deze promenade loopt heb je een mooi uitzicht op de skyline van de stad. Zeker tijdens de avonduren als alle lichten van de hoge torens en wolkenkrabbers aangaan krijg je een prachtig plaatje.

Waar dit artikel over gaat:

Wat is de Bund?

De Bund is een lange promenade die langs de Huangpu rivier loopt en uitkijkt op het moderne Pudong district van Shanghai.

Het feit dat alles wat je aan de overkant van de Bund ziet rond 1990 niets meer dan platteland was zorgt voor een onrealistisch gevoel.

Het is erg indrukwekkend om te zien hoe zo’n enorm district in zo’n korte tijd uit de grond gestampt is.

Daarnaast geeft de Bund een prachtig uitzicht op de skyline van Shanghai en in de avond als alle lichten aangaan, heeft het zelfs iets magisch.

Je kan hiervandaan onder andere het hoogste gebouw van China, de Shanghai tower en de bekende televisie toren, de Oriental Pearl Tower zien.

Afbeelding van de prachtige skyline van Shanghai in de avonduren.

Tijdens een wandeling over deze 1,5 km lange promenade loop je langs diverse belangrijke en koloniale gebouwen die in de vorige eeuw gebouwd zijn.

Zo vindt je hier het oude gebouw van de Shell terug, het Engelse consulaat en is er zelfs een kopie van de zo bekende Big Ben van Londen.

Locatie de Bund

De Bund ligt in het Huangpu district van Shanghai en geeft uitzicht op het inmiddels bekende Pudong district, wat tot ongeveer 1990 niets meer dan platteland was.

Iedereen weet de Bund wel te vinden, maar voor de precieze locatie kan je dit kaartje raadplegen:

Entreekosten en openingstijden

Voor een promenade hoef je natuurlijk geen entreekosten te betalen en vanzelfsprekend is toegang tot de Bund dan ook helemaal gratis.

Ook zijn openingstijden niet echt van toepassing aangezien je de promenade op elk moment van de dag kan bezoeken.

Eigen ervaring

‘Een promenade, dat zal niet veel bijzonders zijn’ was mijn eerste gedachte, maar toch moet ik zeggen dat het een mooi gezicht was om alle wolkenkrabbers en hoge torens van Shanghai in de avonduren te zien.

Foto van een reiziger die in de avonduren bij de bund in Shanghai staat.

Daarnaast vond ik het vooral erg leuk om te zien dat de Bund de hele dag door bezocht wordt.

Foto van een reiziger die overdag bij de bund in Shanghai staat.

Overdag zie je er diverse Chinezen een wandeling maken of aan sport doen en in de avonduren zijn het vooral de toeristen die de Bund bezoeken.

Ongeacht het dagdeel ‘leeft’ de Bund echt en dat is iets wat niet op veel plekken ter wereld gebeurd.

Verder blijft het natuurlijk wel gewoon ‘slechts’ een promenade en is het allemaal leuk en mooi om te zien, maar binnen een uurtje ben je echt wel uitgekeken.

Conclusie de Bund

De Bund is de plek waar verliefde stelletjes in de avonduren samen komen om een wandeling over de meest bekende promenade van Shanghai te maken.

Tijdens zo’n wandeling kijken ze dan naar de skyline van Shanghai en maken net iets teveel foto’s.

Foto van de zo bekende bund van Shanghai.

Buiten het uitzicht op de skyline van Shanghai en de mooie oude koloniale gebouwen die je op de Bund terug kan vinden is het ook de drukte en bezigheid die hem zo aantrekkelijk maakt. 

Er is geen moment van de dag waarop de Bund niet bezocht wordt en er geen mensen zijn.

In de ochtenduren zijn er veel Chinezen die naar de Bund toekomen voor hun dagelijkse lichaamsbeweging en in de avonduren zullen de toeristen de overhand hebben om een mooi kiekje van de geweldige skyline van de stad te maken.

Het is een plek dat inmiddels het boegbeeld van Shanghai is geworden en als toerist zijnde kan je deze plek dan ook zeker niet over slaan.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter