Alleenbackpacken.nl
Shares

Welk vliegveld in Londen is het dichts bij het centrum?

Welk vliegveld in Londen het dichts bij het centrum ligt is iets dat iedereen die van plan is om met het vliegtuig naar Londen te gaan zich afvraagt.

Londen is een megastad en nadat je in Londen geland bent wil je natuurlijk zo snel mogelijk het centrum in duiken om de bezienswaardigheden van Londen af te gaan of om een lekkere Engelse pint te pakken.

Wat je jezelf dan eigenlijk moet afvragen is niet welk vliegveld het dichts bij het centrum zit, maar vanaf welk vliegveld het centrum het gemakkelijkste te bereiken is. 

Op diverse websites wordt aangeraden om gebruik te maken van Londen Heathrow, maar mijn ervaring is toch net iets anders.

Waar dit artikel over gaat:

Londen City Airport

Tijdens mijn stedentrip naar Londen vloog ik zelf vanuit Rotterdam Airport naar Londen City Airport waarvandaan het heel eenvoudig was om met het openbaar vervoer in het centrum van Londen te komen.

Screenshot van een boarding pass voor een vlucht van Rotterdam Airport naar Londen City Airport.

Voor 5 Engelse ponden had ik al een metrokaart waar ik geld op kon zetten en voordat ik het wist was ik in het centrum. 

Foto van een openbaar vervoer kaart de zogenaamde Oyster Card waarmee je met het openbaar vervoer in Londen kan reizen.

Het allergrootste voordeel van Londen City Airport is dat het een kleinschalig vliegveld is waardoor je zo overal door kan lopen en binnen een kleine 20 minuten al in de metro op weg naar het centrum kan zitten.

De exacte locatie van deze luchthaven vind je op onderstaande kaart:

Houdt er wel rekening mee dat doordat de landingsbaan van Londen city Airport slechts 1650 meter lang is er uitsluitend kleinere toestellen komen.

Grote toestellen die lange internationale vluchten maken landen dan ook op Londen Heathrow, maar als jij vanuit Nederland een weekendje naar Londen toe gaat is in eigenlijk alle gevallen Londen City Airport de beste optie.

Londen Heathrow Airport

Het grootste vliegveld van Engeland en alhoewel ook Londen Heathrow vrij dicht bij het centrum van Londen ligt, is het vliegveld door de vele passagiers en vluchten die er op landen en vertrekken enorm druk. 

Foto van een van de terminals van Londen Heathrow Airport.

Het kan best even duren voordat je jouw bagage hebt en door alle veiligheidschecks heen bent.

Vlieg je vanuit een internationale bestemming naar Londen? Dan heb je in de meeste gevallen geen keus en kom je altijd op Londen Heathrow aan.

Maar mocht je kunnen kiezen uit verschillende luchthavens? Dan is het eigenlijk altijd een goed idee om deze grote internationale luchthaven te vermijden. 

Voor de exacte locatie van Heathrow Airport kan je onderstaande kaart raadplegen:

Taxi of openbaar vervoer?

Op welk van de twee bovenstaande vliegvelden je ook landt, het is altijd aan te raden om met het openbaar vervoer te gaan in plaats van een taxi. 

Foto van een geparkeerde taxi in Londen.

De kosten voor een taxi in Londen kunnen snel oplopen en zeker als je vanaf het vliegveld komt sta je eigenlijk altijd vast.

Het openbaar vervoer is niet alleen een heel stuk goedkoper, maar ook nog eens vele malen makkelijker. 

Conclusie dichtstbijzijnde vliegveld Londen centrum

Het vliegveld dat het meest dichtbij het centrum van Londen ligt is Londen city Airport.

Vanaf dit vliegveld is het erg gemakkelijk om met het openbaar vervoer in het centrum van Londen te komen, maar helaas is dit vliegveld alleen toegankelijk voor kleine toestellen en landen de meeste internationale vluchten op Londen Heathrow Airport. 

Foto van een toestel van de Engelse luchtvaartmaatschappij British Airways die de landing inzet.

Vanaf Nederland kan je vanaf onder andere Rotterdam Airport en Schiphol naar Londen City Airport vliegen.

Mocht je de optie hebben om naar Londen City Airport te vliegen? Dan is dit in bijna alle gevallen de beste keuze.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter