Alleenbackpacken.nl
Shares

Krabi Town – Waarom je dit stadje niet over mag slaan!

Krabi Town staat onder reizigers bekend als een stadje dat voornamelijk als doortocht gebruikt wordt.

Als men Krabi zegt, zegt men meestal ook gelijk Ao Nang, wat de meer bekendere en toeristische plek in Krabi is.

Krabi Town wordt als snel overgeslagen en van de hand gewezen als suf en niet interessant genoeg. 

Alhoewel het er misschien een beetje suf is, is Krabi Town ondanks zijn saaie uitstraling en kleine omvang echt wel een heel leuk stadje om te bezoeken.

Waar dit artikel over gaat:

Wat is er te doen in Krabi Town?

Alhoewel de lijst van bezienswaardigheden niet echt heel indrukwekkend is ga je vooral naar Krabi Town om te genieten van de vriendelijkheid van de lokale bevolking, de authentieke sfeer en de relaxtheid die er heerst.

Even geen horde toeristen en opdringerige Indiërs met hun maatpakken en happy hour.

Daarnaast kan je ook vanuit Krabi Town gewoon prima de bezienswaardigheden van Krabi afgaan zoals:

Hierbij moet wel gezegd worden dat het voor Railay beach wel een stuk gemakkelijker is om deze vanuit Ao Nang te bezoeken.

Maar de Emerald pool en de Krabi hotsprings zijn zelfs een stuk eenvoudiger vanuit Krabi Town te bereiken.

Krabi Town Night Market

De enige echte trekpleister die Krabi Town rijk is, is de Night Market. 

De Night Market van Krabi Town wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag gehouden en kenmerkt zich door lekker eten, een gezellige sfeer, live muziek en diverse optredens.

Veel van de lokale bevolking komt speciaal naar de Night Market toe om hun eigen koopwaar aan te prijzen of om te genieten van de ontspannen sfeer en het lekkere eten.

De Night Market van Krabi begint rond de klok van 6 en is meestal rond een uur of 10 wel weer afgelopen. 

Een bezoek aan deze avondmarkt is weer eens wat anders en een leuke toevoeging op de normale bezienswaardigheden van Krabi.

Hoe lang blijven reizigers gemiddeld in Krabi Town?

Doordat Krabi Town geen lange lijst aan bezienswaardigheden heeft blijven de meeste reizigers hier in de meeste gevallen niet langer dan twee dagen.

Deze twee dagen zijn genoeg om even bij te komen en de relaxte sfeer en leuke omgeving van Krabi Town in je op te nemen.

Hierna kan je door naar Ao Nang reizen of een binnenlandse vlucht naar een volgende bestemming pakken. 

Het vliegveld van Krabi zit op ongeveer 20 minuten rijden van Krabi Town en is hierdoor eenvoudig per shuttle bus of taxi te bereiken.

Eigen ervaring Krabi Town

Zelf ging ik in eerste instantie naar Krabi Town omdat ik mijn visum voor Thailand moest verlengen en het immigratiekantoor van de provincie Krabi nou eenmaal in Krabi Town zit.

Terwijl ik naar het immigratiekantoor toeliep liep ik door leuke woonwijken heen en werd ik zelfs door een lokale mevrouw bij het immigratiekantoor afgezet, want zij moest tenslotte toch ook die kant op.

Foto van een woonwijk in Krabi Town.

Dat ze vervolgens 10 minuten omreed om mij voor de deur af te zetten kenmerkt alleen maar de vriendelijkheid van deze mensen.

Alhoewel het centrum met de hostels en meeste toeristische voorzieningen al wel een beetje door toerisme is verziekt, zijn de inwoners van Krabi Town nog gewoon ouderwets vriendelijk en behulpzaam. 

Foto van een huis in een rustig gelegen gebied in Krabi Town.

Waarbij de meeste mensen Krabi Town overslaan en direct naar Ao Nang doorgaan, vond ik dit zelf juist het leuke gedeelte van Krabi.

Hierbij moet ik wel eerlijk zeggen dat ik zelf vooral van rust en ontspannenheid houd en de drukte en grote toeristische plekken het liefst vermijd. 

De dagen die ik in Krabi Town doorbracht kenmerkte zich dan ook vooral met rustig aan doen en in de avonduren gezellig een Thais biertje drinken.

Alhoewel ik kan begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd vond ik het zelf een hele leuke plek waar ik ten volste van genoten hebt. 

Slapen in Krabi Town

Ook qua accommodaties is het aanbod in Krabi Town iets schaarser dan in Ao Nang, maar er zijn zat leuke hostels waar je voor een goedkope prijs prima kan overnachten.

De hostels waar ik zelf in Krabi Town verbleef waren:

Pak-up hostel

Dit was een super gezellig hostel met een gezamenlijke ruimte, beer pong avonden, en goed onderhouden toiletten en slaapzalen.

Foto van een groep jonge backpackers die het naar hun zin hebben in het Pak up hostel in Krabi

Afbeelding van de beerpong regels in het Pak Up hostel in Krabi.

Klik hier om bij het Pak-up hostel te boeken

Your-Hostel

Your hostel ligt echt pal naast het Pak-Up hostel.

Doordat ik besloten had om nog een nachtje langer te blijven, maar het pak-up hostel al helemaal volgeboekt zat kwam ik hier terecht.

Afbeelding van een slaapzaal in het Your hostel hotel in Krabi.

Dit hostel wordt gerund door super aardige mensen en er hing een relaxte sfeer, zo was bijvoorbeeld een Champions League wedstrijd om 3 uur ’s nachts op de laptop van het hostel kijken geen enkel probleem.

Klik hier om te boeken bij het Your hostel

Conclusie Krabi Town

Krabi Town wordt door de meeste reizigers overgeslagen, maar ondanks zijn wat suffe uitstraling en kleine omvang is het een leuke plek om te bezoeken.

Zo is er de Krabi Town Night Market waar je terecht kan voor lekker Thais eten, goedkope kleding, souvenirs, live muziek en optredens.

Daarnaast zijn de bezienswaardigheden van Krabi prima te bereiken vanaf Krabi Town.

Dit kan je doen door zelf een scooter te huren of een tour te boeken bij een van de vele reisbureaus die er te vinden zijn.

In tegenstelling tot Ao Nang heeft hier het toerisme nog niet compleet de overhand genomen en de mensen zijn er nog ouderwets vriendelijk en behulpzaam.

Ook qua slaapplaatsen zit het in Krabi Town wel goed.

Er zijn diverse leuke hostels waar je voor een schappelijke prijs kan overnachten.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter