Alleenbackpacken.nl
Shares

Ao Nang Krabi – Is het meer dan een toeristische trekpleister?

Ao Nang is misschien wel het meeste bezochte en bekendste gebied van de provincie Krabi. 

Wie Krabi zegt, zegt eigenlijk Ao Nang en dit heeft ervoor gezorgd dat deze kleine badplaats inmiddels overspoeld wordt met toeristen en feestgangers die allemaal een klein stukje van deze plek willen meepakken.

Waar dit artikel over gaat:

Is Ao Nang het bezoeken waard?

Of Ao Nang voor jou het bezoeken waard is hangt natuurlijk helemaal van jouw eigen voorkeuren af.

Als je wel van een feestje houdt en een oogje toe kan knijpen om het feit dat Ao Nang een vrij hoog Lloret de Mar of Blanes gehalte heeft, dan is Ao Nang zeker wel het bezoeken waard.

Want, ondanks zijn vele feestgangers en toeristen is Ao Nang echt wel een mooie locatie waar je lekker aan het strand kan luieren of een scooter kan huren en op eigen houtje de omgeving kan verkennen.

Daarnaast is Ao Nang in tegenstelling tot een groot deel van Thailand moslim.

Hierdoor is er overal Halal eten te verkrijgen en kan je, indien je die behoefte voelt bij de moskee langsgaan.

Foto van een schaaldieren restaurant in Ao Nang waar halal eten te verkrijgen is.Foto van de moslim straat in Ao Nang Krabi.

Bezienswaardigheden Ao Nang

Ao Nang zelf heeft naast het mooie strand en gezellige barretjes eigenlijk niet veel te bieden, maar het is wel de ideale uitvalsbasis om de bezienswaardigheden van Krabi af te gaan.

Zo ben je bijvoorbeeld in een mum van tijd op het bekende Railay Beach en zijn er diverse tour mogelijkheden die naar de overige bezienswaardigheden van Krabi toe gaan. 

De bezienswaardigheden die je vanuit Ao Nang kan bezoeken zijn:

Naast het boeken van een tour kan je natuurlijk ook altijd een scooter huren en op eigen houtje de bezienswaardigheden afgaan. 

Eigen ervaring Ao Nang Krabi

Zelf vond ik Ao Nang een middelmatig badplaatsje dat naar mijn mening een soort kleine versie van het bekende Khao San Road in Bangkok is.

Het werd overstroomd met backpackers die allemaal voor de eerste keer een backpack avontuur begonnen en alhoewel dit natuurlijk hartstikke prima is, was alles wat ik in Krabi zag iets wat ik al meerdere keren had meegemaakt.

Overal was er ‘happy hour’ en je kon nog geen stap zetten of er kwam wel weer een of andere Indiër op je af met de vraag of je misschien een maatpak wou kopen.

Desondanks heb ik van Ao Nang genoten en hier veel nieuwe reisvrienden gemaakt.

Afbeelding die een stukje van de straat en een berg laat zien in Ao Nang Krabi.

Als je de opdringerige Indiërs en overige badplaats factoren naast je neer kan leggen is Ao Nang een gezellig plaatsje waar een gemoedelijke sfeer hangt en iedereen erop uit is om een gezellige tijd met elkaar te hebben.

Slapen in Ao Nang

Slaapplaatsen zijn er in Ao Nang in overvloed en een goed hotel of een leuk hostel is dan ook zo gevonden.

Zelf sliep ik een nacht in een party hostel wat op zich redelijk beviel, maar niet extreem spectaculair was. 

De andere nacht dat ik in Ao Nang was besloot ik om het wat rustiger aan te doen en sliep ik een budget hotel waar ik goed van mijn nachtrust kon genieten.

Slumber party hostel Ao Nang

Zoals de naam al aangeeft wordt er in dit hostel uitsluitend gefeest. Een Beerpong avond met gratis vodka en goedkope alcohol zorgden ervoor dat de sfeer er al gauw goed inzat. Naast de gezellige sfeer is het hostel schoon, goed onderhouden en zit ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Afbeelding van een krijtbord waarop een beerpong avond met gratis vodka in het Slumber party hostel in Krabi wordt aangekondigd

Klik hier om te boeken

J mansion

Een budget hotel dat dicht aan het strand ligt.

De prijs is voordelig, de kamers zijn schoon en van alle gemakken voorzien en daarnaast is de locatie perfect.

Afbeelding van de binnenkant van een kamer in het J mansion in Ao Nang Krabi

Klik hier om te boeken

Conclusie Ao Nang Krabi

Ao Nang doet denken aan een overbevolkte toeristische badplaats zoals Lloret de Mar of Blanes, maar als je dat naast je neer kan leggen is Ao Nang eigenlijk best een mooi plaatsje met leuke barretjes en een mooi strand.

Het is de ideale uitvalsbasis om het welbekende Railay Beach te bezoeken en daarnaast kan je de overige bezienswaardigheden van Krabi eenvoudig bereiken.

Het is ideaal voor alle reizigers die wel van een feestje houden en overdag lekker aan het strand willen luieren. 

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter