Alleenbackpacken.nl
Shares

Waar is ORS te koop? – Direct eenvoudig aanschaffen!

Waar is ORS te koop? Is een vraag die regelmatig gesteld wordt en dat is absoluut terecht, want als je op reis gaat dan is een pakje ORS meenemen absoluut een goed idee. Het voorkomt uitdroging en kan handig zijn bij diarree en situaties waarbij je veel vocht verliest.

Koop ORS direct bij bol.com:

Afbeelding van een doosje Care Plus O.R.S.
> Koop bij bol.com

Waar dit artikel over gaat:

ORS betekenis

ORS staat voor oral rehydration salt en is een middeltje gemaakt om ervoor te zorgen dat je niet uitdroogt en indien dit toch dreigt te gebeuren, je snel jouw vochtbalans weer op pijl kan brengen.

ORS staat vooral bekend om te gebruiken tegen diarree, maar wat niet iedereen weet is dat je ORS eigenlijk voor meerdere situaties kan gebruiken waarbij je veel vocht verloren hebt.

Als je gaat backpacken is een middel tegen uitdroging zoals ORS absoluut geen overbodige luxe. Er komt geheid een keer dat je als reiziger een voedselvergiftiging oploopt en dan is het prettig om een doosje ORS bij je te hebben.

De samenstelling van ORS is een special samengestelde mix van zouten en suikers. Het is precies zo samengesteld om snel jouw vochtbalans weer op pijl te brengen. ORS word heel snel opgenomen en kan zodoende op een effectieve manier uitdroging voorkomen.

Uitdroging voorkomen

Het voorkomen van uitdroging is natuurlijk altijd nog het beste. Als je veel vocht verliest door bijvoorbeeld intensief sporten, diarree, nachtelijk zweten of door langdurig in de warme zon te zitten zonder iets te drinken, dan is de vochtbalans in jouw lichaam beneden pijl.

Om dit tegen te gaan kan je het beste direct veel water drinken om het verloren vocht weer aan te vullen.

ORS kan hier een goede toevoeging op zijn, maar let op: neem ook altijd voldoende water naast het innemen van ORS.

Een veelgemaakte fout is dat men alleen een beetje ORS neemt en zodoende nog steeds niet voldoende vocht in het lichaam krijgt.

ORS dient altijd in combinatie met voldoende water genomen te worden.

ORS oplossing zelf maken

Sommige mensen maken zelf een ORS oplossing, wat door de samenstelling van ORS nstuurlijk heel goed mogelijk is.

ORS is tenslotte een combinatie van suikers en zouten. Als je dus zelf een ORS oplossing wilt maken kan dat eenvoudig door:

  • 5 tot 8 theelepels suiker
  • En een theelepel zout

In een groot glas of een literfles water te doen.

Maar als je op een backpack avontuur in een vreemd land bent en een voedselvergiftiging opgelopen hebt, dan is zelf een of ander brouwseltje maken wel het laatste waar je aan denkt.

Met dichtgeknepen billen nog even langs de supermarkt in het buitenland om zout en suiker te kopen?

Kom op zeg…

Stop gewoon een doosje ORS mee in je rugzak en je zult je nergens zorgen over hoeven te maken.

Afbeelding van een doosje Care Plus O.R.S.
> Koop bij bol.com

Hoe vaak gebruik je ORS?

Omdat ORS niet echt in de categorie medicijnen valt zijn er wel richtlijnen voor het gebruik, maar niet echt een dagelijkse dosering waaraan je je zou moeten houden.

Als stelregel hanteert men dat je elke keer een zakje ORS met voldoende water neemt als je net veel vocht verloren hebt.

Denk hierbij aan zaken als diarree, overgeven of na een nacht intensief zweten door koorts.

Hoe lang ORS gebruiken?

ORS is een middel dat vrij te verkrijgen is en hiervoor wordt dan ook geen kuur gehanteerd zoals bij bijvoorbeeld antibiotica wel het geval is. Je kan ORS gerust nemen gedurende de gehele periode dat jouw klachten aanhouden. Ook mag je gewoon stoppen met het gebruik van ORS als de ziekteklachten eenmaal voorbij zijn.

ORS kopen

ORS is bij de meeste drogisterijen en apotheken wel te verkrijgen.

Ook zijn er diverse webwinkels waar je ORS kan kopen tegen een schappelijke prijs.

Schaf ORS eenvoudig online aan: 

Afbeelding van een doosje Care Plus O.R.S.
> Koop bij bol.com

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter