Alleenbackpacken.nl
Shares

Een sneldrogende handdoek voor op reis – Een van de beste uitvindingen!

Een sneldrogende handdoek is iets waar ik nog nooit van gehoord had. Elke keer nam ik mijn dikke klamme handdoek van de Hema mee op reis om deze vervolgens weer ergens te vergeten. Of nog erger, ergens achter te laten, omdat deze nog niet droog was en anders heel mijn backpack zou gaan stinken.

Dit heb ik een lange tijd volgehouden, totdat ik in een hostel iemand tegenkwam die gebruik maakte van een sneldrogende handdoek. Ik was direct verkocht en ik wist niet hoe snel ik er ook een nodig had.

Waar dit artikel over gaat:

Wat is een sneldrogende handdoek?

Een sneldrogende handdoek is een handdoek, de naam zegt het al, die snel droogt. 

Dit komt doordat sneldrogende handdoeken gemaakt zijn van microvezel wat een combinatie is van nylon en polyester. 

Microvezel is een stof die snel opdroogt, super licht is en ook nog eens gemakkelijk wast.

Dit is een enorm verschil met normale katoenen handdoeken die er een eeuwigheid over doen om te drogen, lang niet zo makkelijk schoon worden en enorm veel ruimte in jouw backpack innemen.

Waarom een sneldrogende handdoek ideaal is voor het backpacken

Tijdens het backpacken kom je op veel plekken waar een handdoek nodig is. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om op reis een badlaken aan te schaffen en deze te gebruiken, maar ten eerste neemt deze veel ruimte in jouw backpack in en ten tweede duurt het een eeuwigheid voordat deze weer droog is.

Een sneldrogende handdoek is ideaal voor elke backpacker. Hij neemt weinig ruimte in beslag, is binnen een minuut of tien alweer droog, je kan hem eenvoudig overal naartoe meenemen en hij is na een klein handwasje met wat zeep alweer schoon en klaar voor gebruik.

Afbeelding van een sneldrogende handdoek van het merk Travelmore in de kleur blauw.

> Koop bij bol.com

Nooit meer problemen op reis dus! Heeft het budget hostel waar je voor gekozen hebt weer eens geen handdoeken? Met een sneldrogende handdoek is dat geen enkel probleem meer.

Sneldrogende handdoek wassen

Je kan ervoor kiezen om jouw sneldrogende handdoek mee te laten draaien in de was of deze te laten wassen, maar zelf vind ik het grote voordeel ervan dat hij na een simpel handwasje met zeep eigenlijk al schoon is.

Het microvezel materiaal zorgt ervoor dat je hem eenvoudig schoon kan maken en bovendien is hij binnen een minuut of tien alweer droog en kan je hem zo je backpack weer in gooien.

Travelmore microvezel reishanddoeken 

De sneldrogende handdoeken van Travelmore zijn een van de beste reishanddoeken die op de markt te verkrijgen zijn. Ze zijn van goede kwaliteit en gaan gemakkelijk een aantal jaar mee.

Je kunt ze eenvoudig meenemen in het bijgeleverde tasje en een handdoeken set van Travelmore bestaat uit twee handdoeken van de volgende formaten:

  • Een kleine variant die 40×80 cm is.
  • Een grote variant die 76×150 cm is.

Daarnaast is deze sneldrogende handdoek set beschikbaar in een van de volgende kleuren:

  • Blauw
  • Grijs
  • Roze

Afbeelding van de Travelmore reishanddoeken set in drie verschillende kleuren.

> Koop bij bol.com

Sneldrogende handdoek kopen

Een sneldrogende handdoek kan je gemakkelijk online kopen.

Zelf zou ik altijd voor een sneldrogende handdoek van Travelmore gaan, je bespaart jezelf hier niet alleen veel ruimte in je backpack mee, maar je bent ook voor de komende jaren wel klaar.

Als je een goedkope sneldrogende handdoek aanschaft loop je het risico dat deze over een paar maanden al scheurt.

En daarnaast voelen dergelijke goedkope handdoeken door het goedkope materiaal dat ervoor gebruikt wordt al gauw aan als een zeem. 

Ga daarom gewoon in een keer voor goede kwaliteit en heb de komende jaren geen omkijken meer naar een handdoek op reis: 

Afbeelding van een sneldrogende handdoek van het merk Travelmore met bijgeleverde hoes waarin deze eenvoudig opgeborgen kan worden.

> Koop bij bol.com

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter