Alleenbackpacken.nl
Shares

Tattoo in Thailand laten zetten? – Hier moet je op letten!

Een tattoo in Thailand laten zetten, is iets dat veel reizigers doen. Het wordt vaak gezien als de ultieme afsluiting van een gaaf backpack avontuur.

Laat je een tattoo in Thailand zetten dan zijn er natuurlijk wel een paar zaken waar je op moet letten.

Waar dit artikel over gaat:

Hygiëne in Thailand

Waar de normen qua hygiëne in Nederland vrij hoog liggen, is dit in Thailand wel wat anders. Bij het zetten van een tattoo staat hygiëne natuurlijk voorop.

Zorg er dan ook voor dat jij een tattoo shop uitkiest die schoon is en waar men met schone en steriele naalden werkt.

Een degelijke tattoo shop uitkiezen

Afbeelding van een schone tattoo shop genaamd BKK ink in Bangkok, Thailand.

Verspreid door Thailand zal je veel tattoo shops tegenkomen. En waar het in Nederland een vereiste is om schoon te werken en dit ook regelmatig gecontroleerd wordt, is dit in Thailand net iets anders.

Veel van de shops die je tegen zal komen zullen het niet heel nauw met de hygiëne regels hebben.

Jouw gezondheid staat natuurlijk voorop en een tattoo staat jouw hele leven op jouw lichaam.

Let bij het uitkiezen van een geschikte shop dan ook altijd op de volgende zaken.

  • Hoe schoon is de shop?
  • Hoe oogt de tatoeëerder? 
  • Wat voor certificaten heeft de shop? Vaak hangen deze als uithangbord op de muur.
  • Wordt er schoon en met steriele naalden gewerkt?
  • Zijn er nog meer klanten? Kijk eerst eens hoe een ander getatoeëerd wordt en vraag hem/haar naar zijn ervaring.
  • Hoe zijn de recensies op internet? Al neemt niet iedereen de moeite om een recensie achter te laten en zijn deze niet altijd helemaal accuraat geeft dit wel een goede indicatie van de desbetreffende tattoo shop
  • Hoe goed spreekt de tatoeëerder Engels? Dit voorkomt ongewenste communicatie fouten.

Een goede tattoo artiest zal altijd jouw zorgen wegnemen en samen met jou tot een mooi resultaat komen. Uiteindelijk is de tattoo die jij draagt natuurlijk ook een uithangbord voor zijn werk.

Verschillende Tattoo stijlen

Naast de traditionele manier van een tattoo zetten, is het in Thailand ook populair om een tatoeage te zetten door middel van bamboo.

Een zogeheten bamboo tattoo wordt vaak gezet door een boeddhistische monnik en heeft in de meeste gevallen een religieuze betekenis.

De bamboo tatoeages zijn populair geworden door Angelina Jolie, die deze op haar lichaam heeft laten zetten.

Over het algemeen zijn het zeker mooie tatoeages.

Houd er alleen wel rekening mee dat je nooit een afbeelding van Boeddha zelf gebruikt.

In Thailand zijn ze hier absoluut niet blij mee. Je zult dan ook veel ‘waarschuwingen’ tegen komen waarbij duidelijk gemaakt wordt dat een afbeelding van Boeddha niet bedoeld is als versiering op het lichaam.

Normale bamboo tattoo

Naast de boeddhistische monniken die bamboo tattoo’s zetten worden deze bamboo tatoeages ook gewoon in de meeste tattoo shops gezet.

Bij een bamboo tattoo wordt in plaats van een machine een stuk bamboo gebruikt. Aan het einde van dit stuk bamboo worden dan naalden vastgemaakt die dan in de huid geprikt worden.

Het is dus een andere manier van tatoeëren en het grote voordeel van een bamboo tattoo zit hem in de pijn factor. Om de zoveel tijd moeten de naalden van nieuwe inkt voorzien worden wat voor tijdelijke tussenpauzes zorgt.

Wat kost een Tattoo in Thailand

De prijs die je voor een tattoo kwijt ben kan natuurlijk heel erg verschillen.

Zo spelen zaken als wat voor tattoo je neemt, de grootte, het design, de plek op jouw lichaam en natuurlijk de winkel een belangrijke rol in de uiteindelijke prijs.

Eigen ervaring Tattoo in Thailand

Zelf heb ik een tattoo laten zetten op de Khao San Road bij BKK INK. Dit is een mooie schone tattoo shop waar men goed Engels spreekt.

Afbeelding van een tattoo die gezet word in Thailand.

Afbeelding van een zojuist gezette tattoo in Thailand.

Afbeelding van een tattoo die zojuist gezet is in Thailand bij BKK ink in Bangkok.

Andere tattoo shop op Khao San Road

In eerste instantie was ik bij een andere shop binnengelopen.

Hier zou de prijs rond de 2000 baht liggen, maar werd ik erg opdringerig ontvangen en ook zag het hier niet heel schoon uit.

Bij de fonts die ze ter beschikking hadden had ik ook niet echt het idee dat dit echt was wat ik wilde.

Nadat ik dit kenbaar maakte en voorstelde om anders op een ander moment terug te komen veranderde de houding compleet en liepen ze ongelofelijk te pushen.

‘Anders tekenen we toch wat’

‘Kies gewoon een font man’

‘Kies er gewoon een’

Dit werd allemaal gezegd terwijl ik achter de computer zat en de desbetreffende persoon voor de deur stond en hierbij dus de uitgang blokkeerde. 

Nou ben ik hier helemaal niet van gediend en ik laat mij al helemaal niet imponeren door zo’n opgefokt figuur met een grote mond, maar ik kan mij voorstellen dat dit, zeker als je alleen gaat, wat intimiderend over kan komen.

Ik wil iedereen dan ook op het hart drukken dat je absoluut niet iets moet doen waar je niet achter staat.

BKK INK

Afbeelding van het logo van de BKK ink tattoo studio in Bangkok, Thailand.

Afbeelding van de prijzen die aan de muur hangen bij BKK ink in Bangkok.

Gelukkig werd ik bij BKK ink wel goed ontvangen. Alles verliep super relaxed en ik kon op mijn gemak een font uitzoeken. Aangezien het mijn eerste tattoo was, was ik best een beetje nerveus en zat nog wel met wat vragen.

Al mijn vragen werden vriendelijk beantwoord en nadat ik een mooi font had uitgekozen was het tijd om te tatoeëren.

Afbeelding van een font voor een Tattoo in Thailand.

Er werd mij gevraagd om een aanbetaling van 1000 baht te doen en dan kon ik over een half uurtje terugkomen. 

Tip: Mocht je van te voren al wat ideeën op willen doen voor een mooi font dan kan je de site dafont.com raadplegen. Dit is dezelfde website die ze ook in de tattooshop gebruiken. 

De prijs van mijn tattoo

De prijs die ik voor de tattoo heb betaald was 4000 baht, dit is wat aan de prijzige kant, maar uiteindelijk staat voor mij gezondheid voorop en laat ik mij liever tatoeëren bij een shop die ik volledig kan vertrouwen dan dat ik voor een iets goedkopere optie ga waar ik mij toch niet helemaal lekker bij voel.

Prijs van het zetten van een tattoo in Thailand.

Zeker door de ervaring die een half uurtje daarvoor had plaatsgevonden vond ik het absoluut niet erg om die 4000 baht ervoor te betalen.

Waarschijnlijk had het nog wel voor wat minder gekund en misschien was 3000 baht ook wel mogelijk geweest. maar uiteindelijk, als je dit omrekent, gaat het hier dan om een bedrag van 25 euro meer of minder. Hiervoor ga ik niet moeilijk doen, zeker omdat het nog mijn hele leven op mijn lichaam staat.

Locatie BKK INK

BKK ink is eigenlijk niet te missen en zit op de Khao San Road direct naast de grote burger king.

Hieronder een kaartje met de locatie van BKK INK

Tattoo en alcohol

Als laatste wil ik nog meegeven dat het begrijpelijk is dat je tijdens jouw backpack avontuur en zeker op de Khao San Road een lekkere alcoholische versnapering neemt.

Zelf heb ik voordat ik mijn tattoo heb laten zetten een paar biertjes gedronken. En nadat mijn tatoeage stond ben ik als vanouds lekker los gegaan op de Khao San Road.

Ik ga hier dan ook zeker niet hypocriet lopen doen, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Alcohol verminderd natuurlijk het beoordelingsproces. Er is een grote kans dat als jij dronken een tattoo zet je hier later spijt van gaat krijgen.
  • Drink je van te voren teveel? Dan kan er tijdens het zetten van de tattoo onnodig bloed vrijkomen wat het tatoeëren natuurlijk weer een stuk moeilijker maakt.

Conclusie tattoo in Thailand zetten

Je kunt gerust een tattoo in Thailand laten zetten, maar let wel altijd goed op dingen als hygiëne, schoonheid en ervaring van de tattooshop en de betreffende artiest. Sta je ergens niet helemaal achter? Doe het dan niet! Uiteindelijk staat iets als een tattoo natuurlijk jouw hele leven nog op je lichaam.

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter