Alleenbackpacken.nl
Shares

555 betekenis- Wat betekent 555 in Thailand?

Wat betekent 555 in Thailand precies? Als je enige tijd in Thailand verblijft zul je de term 555 in veel gelegenheden voorbij zien komen. In de meeste gevallen zal je de cijfers 555 terugzien in diverse commercials, posters voor evenementen en vooral tijdens het chatten met Thaise mensen. 

555 In Thailand betekent lol, grappig of gewoon simpelweg: haha.

Het is misschien nog het beste te vergelijken met de bij ons bekende internetterm: lol, wat laughing out loud betekent.

Het cijfer vijf wordt in Thailand uitgesproken als: ‘Ha’ als je dus drie keer een vijf achter elkaar zet en dit uitspreekt staat er eigenlijk ha-ha-ha.

Verschil gesproken taal en internettaal

Natuurlijk is dit alleen van toepassing bij TV commercials of bijvoorbeeld tijdens het chatten met Thaise mensen.

Het heeft alleen zijn betekenis als het opgeschreven staat.

Waar het bij ons nog weleens voorkomt dat iemand in gesproken taal lol tegen jou zegt, zal niemand 555 tegen jou zeggen. De mensen zullen dan gewoon lachen of op een andere manier duidelijk maken dat ze het grappig vinden.

Afbeelding van een lachende Thaise meneer.

De Thai leven in hun telefoon

Voor ons als Nederlanders is het vrij ongebruikelijk dat er bepaalde termen bestaan die alleen in geschreven taal een betekenis hebben, maar eigenlijk in gesproken taal niet gebruikt worden. 

Dit heeft een logische verklaring en die is dat de meeste mensen in Thailand aan hun telefoon vastgeplakt zitten.

Afbeelding van twee kinderen die een selfie maken.

Zelf ben ik nog nooit in een ander land ter wereld geweest waar de mensen zoveel tijd op hun mobiele telefoon doorbrengen en waar dit ook nog eens maatschappelijk geaccepteerd wordt als in Thailand. 

Als je voor de eerste keer in Thailand komt zul je vrijwel direct opmerken dat alle Thai de helft van dag met maar één ding bezig is: de mobiele telefoon.

Zelfs op service verlenende locaties zoals restaurants, winkels en banken zal negen van de tien keer het aanwezige personeel zich in hun mobiele telefoon verstoppen.

In Nederland wordt dit als onbeschoft beschouwd en ik kan mij dan ook voorstellen dat je je hier ongelofelijk aan stoort als je voor de eerste keer in Thailand komt, maar vergeet alsjeblieft niet dat de Thai vanuit zichzelf ongelofelijk verlegen zijn en niet gewend zijn om zich uit te spreken zoals wij dat in Nederland gewend zijn.

Het internet is voor de meeste Thai dus een uitgelezen mogelijkheid om hun gevoelens en meningen te uiten zonder eerst over hun verlegenheid heen te komen.

Daarnaast komt het natuurlijk ook gewoon doordat ze zich vervelen.  

Conclusie 555 in Thailand

Een Thaise familie op en rondom een scooter die hardop aan het lachen zijn.

555 in Thailand betekent dus haha, lol of grappig.

De volgende keer dat je aan het chatten bent of een poster voorbij ziet komen met de cijfers 555 weet je nu wat dit betekent. 

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter