Alleenbackpacken.nl
Shares

Pai Canyon – Fantastisch mooi ravijn in de omgeving van Pai!

De Pai Canyon is een mooie voorbeeld van de schitterende natuur die de omgeving rondom Pai te bieden heeft.

Dit prachtige ravijn staat bekend om zijn mooie uitzicht en om zijn listige smalle paadjes die je tegenkomt als je besluit om een trektocht door de Pai Canyon te maken.

Waar dit artikel over gaat:

Het bezoeken van de Pai Canyon

Foto van de ingang van de Pai Canyon in Thailand

De Pai Canyon kan je het best in de vroege morgen of net voor zonsondergang bezoeken.

Als je besluit om een trektocht te maken dan zijn goede wandelschoenen absoluut een must.

De paadjes zijn smal en listig en er gebeuren dan ook regelmatig ongelukken, een dodelijk ongeluk is hier geen uitzondering op.

Het ravijn is erg diep en een verkeerde stap kan ervoor zorgen dat je mooi te pletter valt.

Ben je niet zo heldhaftig of gewoon niet zo goed voorbereid? Geen paniek, je kunt aan het begin van dit mooie ravijn gewoon genieten van het prachtige uitzicht.

Uitzicht vanaf de Pai Canyon in Thailand.

Locatie van de Pai Canyon

De Pai Canyon ligt slechts een kleine 10 minuten van Pai vandaan en kan eenvoudig bereikt worden met de scooter.

Hieronder een kaartje met de locatie:

Entreekosten Pai Canyon

Trek de slingers uit de kast en bel de krant, want in tegenstelling tot bijna alles in Thailand is de Pai Canyon helemaal gratis te bezoeken.

Eigen ervaring Pai Canyon

Afbeelding van een jonge backpacker die bij de Pai Canyon in Pai staat.

Zelf bezocht ik de Pai Canyon met reisgenoten die een paar slippers aan hadden en mede hierom heb ik alleen van het schitterende uitzicht genoten.

De kleine en listige paden van dit ravijn bewandelen met wat glibberige slippers aan de voeten was iets dat mijn reisgenoten niet echt zagen zitten, en dit was ik volkomen met hun eens.

Zelf had ik na het zien van de afgrond en de slechte staat van de paden er eerlijk gezegd ook niet heel veel zin in, maar toch kon ik het niet laten om een klein stukje van deze prachtige ravijn te bewandelen.

Na een klein stukje gelopen te hebben en even goed naar links en rechts gekeken te hebben, waar aan beide kanten een afgrond van tenminste 30 meter lonkte, vond ook ik het mooi geweest.

Dit neemt niet weg dat het uitzicht een mooi voorbeeld is van een heerlijk stukje natuur die het bezoeken op zichzelf al meer dan waard is.

Conclusie

De Pai Canyon is alleen al om zijn prachtige uitzicht het bezoeken meer dan waard, maar wil je meer? Dan moet je echt een paar stevige wandelschoenen meenemen.

De paden zijn verraderlijk en smal, maar absoluut te doen met goede schoenen aan je voeten. Blijf wel ten alle tijden voorzichtig en zorg dat je voordat het donker wordt weer de weg terug gevonden hebt.

Om optimaal van het uitzicht te genieten kan je deze schitterende ravijn het beste bij zonsopgang of zonsondergang bezoeken. 

Over de Auteur Patrick

Patrick reist de hele wereld over. Zo heeft hij enkele reisavonturen in Azië achter de rug en heeft hij voor een lange periode in Thailand gewoond. Op alleenbackpacken.nl deelt hij al zijn reisverhalen en ervaringen.

Volg mij op:

Laat een reactie achter