Alleenbackpacken.nl
Shares

Mijn verhaal

Ook ik heb de sprong naar het onbekende gewaagd en ben zeven weken lang alleen gaan reizen.  Mijn eerste keer alleen backpacken was door het prachtige landschap van Thailand. Deze reis is het fantastische begin gebleken van een ongelofelijke drang naar het reizen en het ontdekken van nieuwe gebieden. Toen ik eenmaal de smaak te pakken had, wist ik: Ik wil niks anders meer!

De ongekende vrijheid, een nieuwe cultuur die je opsnuift, nieuwe vrienden die je maakt, raar eten wat je oppeuzelt en vriendelijke lokale bevolking die je tegenkomt. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

Waar dit artikel over gaat:

De drang

De drang om te reizen was zelfs zo erg. Dat ik besloten heb om mijn baan op te zeggen en voor onbepaalde tijd naar Thailand en zuid-oost Azië toe te gaan.

Hoe dit avontuur zich gaat ontwikkelen en wat ik allemaal mee ga maken dat staat nog helemaal open. 

Natuurlijk ben ik geen expert en zal het vaker ‘fout’ gaan dan goed. Maar dit is precies de reden waarom dit blog geschreven is. Zodat jij als mede reiziger kan genieten van persoonlijke reisverhalen, kan leren van mijn fouten, Reistips op kan doen en daarnaast weet dat alleen backpacken niks raars of geks is.

Iedereen kan gaan rondreizen. Of dit nou samen of alleen is. Je moet alleen de stap durven nemen en jezelf goed voorbereiden. Met dit blog wil ik jou als reiziger in wording laten zien wat er gebeurd nadat je zo’n stap neemt. Ik wil laten zien dat het mogelijk is om het ‘gewone leven’ naast je neer te leggen en om te genieten van alle prachtige dingen die onze aardbol te bieden heeft. Vanzelfsprekend wil ik dan ook laten zien dat nadat je een gewaagde stap hebt gemaakt alles goed komt. Want de persoonlijke ervaring wijst toch wel uit dat hoe gek je het ook maakt. Uiteindelijk alles goed komt.

Voor onbepaalde tijd rondreizen

Nu de belangrijke vraag, waarom heb ik mijn baan opgezegd, alles achter me gelaten en ben ik voor onbepaalde tijd naar Thailand vertrokken?

Het antwoord hierop is vrij simpel: Waarom niet?

Ik ben er van overtuigd dat als je iets wilt, je er voor moet gaan. Met de volle 100%.

Is het leven dan niet gemaakt om het gene te doen waar jij je als persoon het gelukkigst bij voelt?

Ook al is dit niet in overeenstemming met wat de meeste mensen doen of van jou verwachten. Zolang het jou gelukkig maakt en jij weet waarom en waarvoor je iets doet. Is er niemand die jou tegen kan houden. Iedereen heeft zijn beweegredenen maar voor mij staat er in mijn leven een ding centraal en dat is vrijheid.

De vrijheid

Het mooiste van het alleen backpacken en rondreizen is misschien wel de vrijheid. Elke dag beslis je over je eigen lot. Jij kan doen wat jij wilt, wanneer je dat wilt. Er gaat geen wekker, er zijn geen deadlines en er is geen prestatiedruk. Het is jij en niemand anders. Niemand probeert jouw keuzes te beïnvloeden en alles gaat op jouw voorwaarden. Het geeft je de mogelijkheid om diep van binnen te ontdekken wie jij bent, wie jij wilt zijn en wat jou als persoon gelukkig maakt.

Natuurlijk is dit een lang proces en heb ik dit nog lang niet voor mezelf ontdekt. Ik geloof dat dit een avontuur apart is. Een avontuur waar elk persoon op een bepaald moment in zijn leven doorheen moet gaan. Een avontuur met ups en downs. Met spannende en minder spannende momenten. Met verdriet en euforie. Maar wat er ook gebeurd, ik kan tenminste zeggen dat ik dit avontuur aanga met een van mijn belangrijkste voorwaarden en dat is vrijheid.

Alleenbackpacken.nl

Dit prachtige avontuur zal ik hier met jullie delen op dit blog. Dit is de plek waar al mijn persoonlijke reiservaringen en avonturen samen komen met krachtige reistips. Niet alleen voor de alleen reiziger, maar voor iedereen die een verre reis naar een van de prachtige bestemmingen van onze aardbol overweegt. Alleen backpacken of samen globetrotten? Iedereen kan op alleenbackpacken.nl terecht voor reis inspiratie! 

 

Laat een reactie achter